Dacia Spring 2024 este aici! Noul model a fost lansat cu îmbunătățiri majore – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 feb. 2024 Știri auto

Dacia Spring a primit o actualizare importantă. Noul model beneficiază de un design complet schimbat, noi sisteme de siguranță și de mai multă tehnologie la bord.

Au trecut deja trei ani de la lansarea pe piață a primului model electric de la Dacia. Spring a devenit rapid o mașină de succes, iar acest lucru nu s-a văzut doar în România, ci și în Europa. Pe parcursul acestor 3 ani, micul model electric de oraș a fost comercializat în peste 140.000 de exemplare, iar acum a venit momentul să facem cunoștință cu următoarea etapă din cariera Daciei Spring.

Nu avem de-a face cu o nouă generație, deoarece platforma tehnică este aceeași, dar schimbările ample la nivelul designului exterior și interior fac din noul Spring mai mult decât un facelift. La exterior se văd clar influențele noului Duster. Aproape toate panourile exterioare au fost modificate. Noul Spring dispune acum de același element orizontal, ce unește farurile, exact cum am văzut și pe Duster 3. Portul de încărcare a rămas tot în partea din față, în caz că vă întrebați.

Pe laterale observăm noile elemente din plastic, dar și jantele mai mari. Acum, clienții pot alege fie jante de 14 inch, ca până acum, sau jante de 15 inch în diametru. Noua filosofie de design de la Dacia este vizibilă peste tot, de la blocurile optice în formă de Y, până la eliminarea tuturor elementelor cromate de pe caroseria noului model. De asemenea, Dacia a renunțat și la barele longitudinale de pe plafon, decizie care conferă mașinii un aspect mai zvelt. De asemenea, echiparea Extreme primește o grafică nouă, ce simbolizează străzile unui oraș.

Schimbări majore și la nivelul habitaclului

Schimbările continuă și la interior, acolo unde, din nou, vedem multe elemente influențate de noua generație Duster. Planșa de bord este nouă, volanul este nou, la fel și tehnologiile de care mașina dispune acum. Indiferent de versiune (Essential, Expression sau Extreme), noua Dacia Spring vine în standard cu un instrumentar de bord digital de 7 inch. În plus, versiunile mai bine echipate vor oferi noul ecran central de 10,1 inch.

Dacia s-a jucat puțin și cu cromatica interiorului. Elementele de culoare albă prezente la nivelul carcasei blocului de instrumente, la baza schimbătorului de viteze și a spațiilor de depozitare de la baza ușilor, conferă interiorului un aer modern. Semnătura în formă de Y se regăsește în forma aeratoarelor, (de culoare albă pe nivelele de echipare standard și de culoare Copper Brown pe nivelul de echipare Extreme). Partea centrală a planșei de bord este colorată diferit, în funcție de nivelul de echipare: Alto Grey pe versiunea Essential, Brick Red pe Expression, Kaki Lichen pe Extreme.

Spațiul de încărcare este mai generos, având un volum total de 308 litri, cu 6% mai mare comparativ cu modelul anterior, respectiv 1.004 litri cu scaunele din spate rabatateMai mult, clienții pot cumpăra acum și un frunk pentru Dacia Spring, care oferă la rândul său 35 de litri în plus pentru depozitare.

Noul Spring poate fi echipat cu accesorii YouClip. Acestea pot fi echipate cu o husă de depozitare, un suport de smartphone cu încărcător cu inducție sau un ingenios dispozitiv 3 în 1 care combină un suport de pahare, un cârlig de ancorare pentru o plasă de cumpărături și o lanternă

Dacia Spring păstrează aceeași gamă de motoare

Fiind construită pe aceeași platformă, noua Dacia Spring poate fi comandată în continuare cu cele două motorizări bine cunoscute, de 45 sau 65 CP. Totuși, motorul de 65 CP va fi disponibil și pe nivelul de echipare Expression, nu doar pe versiunea de top Extreme. Capacitatea bateriei a rămas aceeași, astfel că Spring continuă să folosească un acumulator de 26,8 kWh. Autonomia declarată de Dacia pentru toate versiunile este de până la 220 km. De asemenea, producătorul spune că cifrele de consum ar trebui să fie mai mici de 14,6 kWh/100 km.

O altă noutate este reprezentată de sistemul de frânare regenerativă. Acesta poate fi activat selectând treapta B cu ajutorul noului selector al transmisiei, inspirat și el de cel de pe noua Dacia Duster. Încărcarea AC de 7 kW este standard. Opțional, clienții pot opta pentru un încărcător de curent continuu de 30 kW, care ar trebui să încarce acumulatorul de la 20 la 80% în 45 de minute.

Acum, Dacia Spring beneficiază și de Vehicle-To-Load. Ce face acest lucru? Simplu, cu ajutorul unui adaptor, poți alimenta diferite electrocasnice, exact cum ai face-o de la o priză tradițională de 220V din propria locuință.

Mai multă siguranță

Date fiind noile reglementări GSR2, Dacia a trebuit să se conformeze. Astfel, noul Spring este mai sigur ca oricând. Mașina primește acum, în standard, sisteme de frânare automată de urgență cu funcție de detectare a vehiculelor, pietonilor și bicicliștilor, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele și alerte pentru frânarea de urgență.

Pe lista de sisteme de siguranță mai regăsim și sistemul de alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de monitorizare pentru șofer și serviciul pentru apeluri de urgență.

Comenzile pentru noul Spring se vor deschide în primăvara anului 2024. Lansarea pe piață este programată în a doua parte a acestui an. Foarte așteptată de clienții mărcii din Marea Britanie, Dacia Spring va fi disponibilă pentru prima dată și cu volan pe dreapta.

VIDEO complet pe YouTube:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide