Macron ia măsuri radicale pentru reducerea poluării în Franța

Autor: ProMotor 13 feb. 2020 Știri auto
Macron ia măsuri radicale pentru reducerea poluării în Franța

Emmanuel Macron ia măsuri radicale pentru reducerea poluării în Franța. Președintele francez a înfiinţat o agenţie care va proteja mediul înconjurător. În plus, atât el, cât şi miniştrii francezi vor circula doar în vehicule electrice sau cu propulsie hibridă, scrie presa internaţională.

Emmanuel Macron a înfiinţat o agenţie care va proteja mediul înconjurător în Franţa, atât el, cât şi miniştrii francezi urmând să circule doar în vehicule electrice sau hibride, scrie presa internaţională.

Preşedintele francez vrea să combată schimbările climatice, motiv pentru care, pe Mont Blanc, a lansat Biroul francez pentru Biodiversitate, care trebuie să salveze gheţarul Mer de Glace. În ultimul secol, înălţimea muntelui de gheaţă a scăzut cu 100 de metri. Din vară, numărul turiştilor va fi limitat în staţiune.

„Fără dubii, am început prea târziu şi mai avem încă de convins unii interlocutori. Dar putem reuşi şi aş spune chiar că este o luptă aflată în centrul destinului omenirii”, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Membrii cabinetului vor circula doar cu maşini electrice sau hibrid. Macron le-a transmis tuturor miniştrilor că ar fi bine să mai ia şi trenul. Chiar şi limuzina prezidenţială va fi una hybrid. Este o măsură binevenită, având în vedere momentul jenant din Polonia, în care Macron nu a reușit să pornească limuzina prezidențială, un Renault Espace blindat.

Mașina nu a mai vrut să pornească după întâlnirea cu președintele polonez Andrzej Duda. Ambasadorul Franței la Varșovia a fost salvarea lui Macron, scrie site-ul polonez Dziennik. Acesta i-a pus la dispoziție președintelui tot un automobil construit în Hexagon. Este vorba despre un Citroen C6, însă fără blindaj, un risc pe care echipa de pază și l-a asumat cu mari emoții. Vizita lui Macron în Polonia a continuat fără alte probleme.

Restul bugetarilor beneficiază și ei de măsuri de stimulare pentru a lăsa acasă mașinile poluante. Aceștia vor primi câte 200 de euro pe an dacă merg la serviciu cu bicicletele sau dacă împart o mașină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide