Magic Earth, o nouă alternativă interesantă la Google Maps. Ce funcții are?

Autor: Adrian Somai 27 apr. 2023 Știri auto

Pentru cei mai mulți șoferi, Google Maps și Waze sunt singurele aplicații de navigație luate în considerare. În ultimii ani au apărut însă în această categorie o serie întreagă de aplicații care merită atenție, unele dintre ele dovedindu-se a fi chiar foarte interesante. Potrivit AutoEvolution, una dintre acestea ar putea fi Magic Earth, o aplicație care se mandreste cu câteva funcții inovatoare.

Cea mai recentă versiune Magic Earth pentru dispozitivele echipate cu sistemul Android vine la pachet cu o serie întreagă de funcții noi care au rolul de a aduce un plus experienței de navigație. Spre exemplu, Magic Earth suportă acum sistemele ADAS, care funcționează prin intermediul camerei dispozitivului mobil. Astfel, aplicația poate oferi avertismente de părăsire a benzii de rulare, recunoașterea semnelor de circulație sau notificări referitoare la pericolul de coliziune cu un pieton sau cu un alt autovehicul.

Odată cu ultima actualizare pe a primit-o, aplicația Magic Earth a devenit o alternativă demnă de luat în seamă la Google Maps pe Android Auto. Aplicația are marele avantaj de a oferi utilizatorilor Android Auto opțiunea de a putea naviga fără a avea o conexiune la internet.

Magic Earth poate caută rute în funcție de parametrii vehiculului

Magic Earth dispune de o funcție pe care Google Maps a ignorat-o de-a lungul vremii, permițând utilizatorilor să introducă informații despre vehicululele pe care le conduc. Astfel, aplicația va putea căuta cele mai indicate rute în funcție de anumiți parametri ai vehiculului, precum ar fi lățimea, înălțimea, lungimea sau greutatea acestuia.

Spre exemplu, cel care conduce un camion poate introduce toate aceste date în aplicație, Magic Earth urmând să configureze doar acele rute care se dovedesc a fi adecvate, evitând astfel drumurile înguste, podurile joase sau curbele prea ascuțite. La acest capitol, Magic Earth câștigă fără doar și poate bătălia, Google Maps neluând în considerare dimensiunile vehiculelor atunci când configurează rute de navigație.

De asemenea, Magic Earth mai poate oferi informații și despre trafic sau despre datele meteo pentru locațiile configurate. Nu în ultimul rând, sunt disponibile avertizări privind radarele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoEvolution


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide