MAI reacționează după ce un bărbat a fost lovit de un câine pe trecerea de pietoni

Autor: Elena Luchian 10 iun. 2021 Știri auto

Imaginile incredibile cu un bărbat lovit de un câine pe trecerea de pietoni au ajuns și la Ministerul Afacerilor Interne. Autoritățile răspund întrebărilor puse de cei care au văzut filmarea.

GALERIE FOTO

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reacționează cu umor la imaginile virale care arată un bărbat spulberat, pur și simplu, pe trecerea de pietoni de un câine care gonea pe carosabil. Animalul urmărea o autoutilitară care se și vede în înregistrare. Nici aceasta nu îi acordă prioritate pietonului. Din fericire, nu vehiculul l-a lovit pe bărbat.

Filmarea arată cum, după impact, patrupedul își vede în continuare de drum fără să oprească. Bărbatul lovit se ridică de pe asfalt cu greutate, acuzând dureri la spate.

“Poate fi acuzat de părăsirea de părăsirea locului accidentului?” este întrebarea la care răspund cei de la MAI.

Autoritățile le recomandă pietonilor să se asigure temeinic înainte de a traversa, chiar și pe trecerea de pietoni, acolo unde au prioritate.

“Pericolul poate apărea oricând, fie pe 4 roți, fie pe 4 picioare și cu coadă”, avertizează MAI.

Cei din minister amintesc de legislația care îi vizează pe șoferii care, după ce sunt implicați într-un accident, părăsesc locul fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetări. Aceștia pot fi pedepsiți cu închisoarea de la 2 la 7 ani. “Însă cum câinele nu conducea un vehicul”, acesta nu se supune normei.

MAI le amintește șoferilor că au avantaje față de acel câine care a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni

“Îi rugăm pe conducătorii auto să conducă preventiv pentru evitarea producerii unor accidente. Mai ales că au la îndemână mai multe posibilități: cunoașterea semnelor de circulație și… frâne mai bune decât ale cățelului din imagine.”

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, postarea se încheie cu o glumă. “Legenda spune că mașina este urmărită și în acest moment de câine.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide