Mai frumos decât BMW X6? Genesis prezintă noul GV80 Coupe – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 sept. 2023 Știri auto

Genesis prezintă GV80 Coupe, un rival pentru SUV-uri precum BMW X6 sau Mercedes-Benz GLE Coupe. Pe lângă acesta, producătorul coreean introduce și o versiune actualizată a lui GV80.

Genesis a dezvăluit noul GV80 Coupe și facelift-ul pentru GV80 în Coreea de Sud, marcând debutul noului model în segmentul SUV-urilor coupe. Designul primului SUV coupe al producătorului auto rămâne fidel conceptului inițial, în timp ce interiorul primește un afișaj nou-nouț de 27 de inch, care este moștenit și de GV80 standard.

Partea frontală este asemănătoare cu cea a versiunii standard, dar observăm admisii mai mari în bara frontală. Per total, este un design mai sportiv, care să diferențieze acest nou model de varianta standard.

Versiunea de producție a modelului GV80 Coupe nu are stopurile cu LED-uri ce se întind pe toată lățimea portbagajului, așa cum am văzut pe conceptul inițial, dar păstrează linia mai aerodinamică a plafonului și spoilerul spate integrat. Bara de protecție spate este, de asemenea, diferențiată de GV80 standard, cu ornamente negre care înconjoară difuzorul și țevile de evacuare cvadruple. Pentru a completa aspectul, clienții vor putea alege din modele de jante cu dimensiuni cuprinse între 19 și 22 de inch.

Interiorul se bucură de un ecran cu diagonala de 27 de inch

La interior, atracția principală pentru noile SUV-uri constă în ecranul de 27 de inch, montat pe planșa de bord. Acesta beneficiază de tehnologie OLED, ceea ce înseamnă că va avea un contrast foarte bun. De asemenea, înglobează instrumentarul de bord și sistemul central de infotainment într-o sigură unitate. Consola centrală a fost, de asemenea, reproiectată cu o combinație de comenzi sensibile la atingere și butoane fizice pentru climatizare, un nou pad de încărcare wireless pentru smartphone și suporturi de pahare mai mari.

Există materiale de bună calitate, precum piele, aluminiu și lemn, dar și dotări de confort precum climatizarea pe 4 zone, un dispenser de parfum și două ecrane de 14,6 inch pentru pasagerii din spate. De asemenea, există cotiere încălzite și un sistem audio de la Bang & Olufsen.

Gama de motoare a SUV-urilor Genesis GV80 oferă variante foarte potente

Motorul de bază este reprezentat de o unitate de 2,5 litri, care produce 304 CP și 422 Nm. Există și un motor V6 de 3,5 litri, care dezvoltă 380 CP și 530 Nm. GV80 Coupe poate fi cumpărat și cu o variantă mai puternică a motorului V6 de 3,5 litri. Aceasta beneficiază și de un compresor electric pe 48V, care sporește puterea până la valoarea de 415 CP și 549 Nm.

Noile modele mai primesc și tehnologii precum suspensie adaptivă și predictivă, un sistem de asistență pentru condus în zone cu vânt încrucișat, Auto Terrain Mode, sistemul Flex Brake, care permite reglarea răspunsului pedalei de frână și alte sisteme de asistență.

Noile SUV-uri Genesis GV80 facelift și GV80 Coupe sunt disponibile pentru moment doar în Coreea de Sud, însă ar urma să fie disponibil și pe alte piețe din lume. Deocamdată, producătorul coreean nu a dezvăluit prețurile noilor modele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Genesis


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide