Mai multe radare au fost furate. Acestea ar fi fost folosite ulterior la echipamente militare rusești

Autor: Ionuț Vîlciu 31 oct. 2022 Știri auto
Mai multe radare au fost furate. Acestea ar fi fost folosite ulterior la echipamente militare rusești

Suedia se confruntă cu o problemă aparte. Se pare că mai multe radare au fost furate. Nu ar fi prima oară când se întâmplă.

Mai multe radare au fost furate de pe drumurile suedeze. Camerele pentru detectarea vitezei au ajuns să fie ținta hoților. Mai mult, se pare că acest lucru are loc pentru a doua oară în acest an, conform Carscoops.

Suedia a început să instaleze camere pentru detectarea vitezei în anul 2006.  De atunci, aceste dispozitive costisitoare au rămas, în mare parte, neatinse. Sigur, ocazional, un șofer furios ar putea răsturna un stâlp sau ar vandaliza prin vopsire lentila camerei de viteză. Cu toate acestea, autoritățile suedeze nu au văzut furturi ale dispozitivelor radar până în luna august a acestui an.

Se pare că aproximativ 70 de astfel de dispozitive au fost distruse în luna august a acestui an. Fenomenul a reînceput în octombrie, aproximativ 150 de astfel de dispozitive fiind distruse de-a lungul ultimelor două luni. Este o problemă cu care Suedia se confruntă, iar toate aceste camere distruse ar însuma circa 22.878 de euro în daune materiale.

Cine fură aceste radare din Suedia?

Spre deosebire de celelalte acte de vandalism, cele mai recente episoade au luat o altă turnură, una care vizează anumite componente. Hoții se uită după camere, în special, lăsând radarul și procesorul neatinse.

Modul în care se fură aceste camere video i-a determinat pe experți să se gândească la care este motivul din spatele acestor furturi. Unii arată cu degetul spre Rusia, a cărei invazie a Ucrainei a dus la sancțiuni tehnologice împotriva acesteia. Experții sugerează că Rusia ar putea pune camerele, unități Nikon personalizate, în echipamente militare, precum dronele.

Autoritățile suedeze nu au confirmat legătura dintre aceste furturi și armata rusă. În primul rând, lentilele folosite în camerele de viteză nu sunt reglabile și pot focaliza doar pe obiecte aflate la 50 de metri distanță de ele. Între timp, poliția suedeză spune că nu vrea să speculeze cu privire la acest lucru. Ancheta rămâne, în continuare, deschisă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide