Mai știți mașinile SAAB? Un exemplar rar cu doar 3.000 de KM a fost scos la vânzare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mai 2023 Știri auto

Un exemplar foarte rar de Saab a fost scos la licitație. Au fost produse mai puțin de 500 de exemplare, iar cel pus la vânzare are sub 3.000 de kilometri.

Pentru fanii producătorului suedez Saab, 19 decembrie 2011 a fost o zi tristă și probabil că încă rămâne așa, deoarece compania Saab intra în faliment. General Motor a decis să renunțe la brandul suedez și, fără suport financiar din alte părți, Saab și-a închis activitatea. Dar apoi NEVS AB (National Electric Vehicle Sweden) a achiziționat activele Saab și a reluat producția modelului 9-3. Majoritatea acestor vehicule sunt electrice, dar compania a produs o serie limitată de vehicule pe benzină, inclusiv cel despre care vom vorbi în acest material, care tocmai a fost scos la vânzare.

Site-ul de licitații Site Bilweb are listat la vânzare un exemplar de Saab 9-3 Aero Turbo4 fabricat în 2014, ceea ce îl face unul dintre cele 451 de mașini produse. Mașinile produse de NEVS au primit unele actualizări și au fost ușor diferite de versiunea anterioară produsă de GM. De asemenea, aveau și embleme diferite pe care scria doar SAAB, fără faimosul grifon.

La interior, scaunele față au fost preluate de la prima generație de Volvo XC90, dar cu alte tetiere. De asemenea, sistemele de injecție de combustibil și de frânare au fost modificate, renunțându-se la componente de origine GM. Cumpărătorii puteau alege între o transmisie manuală sau automată cu 6 trepte, iar mașinile puteau fi vopsite cu gri sau negru.

Unul dintre ultimele modele SAAB a fost scos la vânzare. Cât costă mașina cu mai puțin de 3.000 km la bord?

Mașina vândută de Bilweb Auctions face parte din lotul de 451 de mașini produse. Exemplarul în cauză a fost fabricat în aprilie 2014 și este una dintre cele 204 de mașini produse vopsite în negru și echipate cu transmisie automată. A fost înmatriculată pentru prima dată de NEVS pe 4 februarie 2015. La data de 1 aprilie a aceluiași an, a fost înregistrată la dealerul Saab din Järna.

Pe 16 aprilie a fost achiziționat de primul și singurul proprietar, care a folosit mașina de atunci. A parcurs doar 2.970 km, kilometraj ce este confirmat de rapoartele de inspecție, conform anunțului. Motorul de 2.0 litri turbo, ce produce 220 CP, ar trebui să ofere reprize decente mașinii, în combinație cu transmisia automată cu 6 trepte.

Chiar dacă nu este un Saab clasic sau cel puțin un Saab produs chiar de acum dispăruta companie suedeză, nostalgicii ar putea aprecia o astfel de mașină extrem de puțin rulată, aflată într-o stare foarte bună, care să le aducă aminte de mașinile produse cândva de producătorul suedez. Prețul la care s-a ajuns la momentul redactării acestui articol este de 235.000 de Coroane suedeze sau 20.972 de euro. Licitația se va încheia pe 11 mai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Bilweb Auctions


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide