Top 3 cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată disponibile în România

Autor: Bogdan Bârliga 16 feb. 2023 Știri auto

Dacă locuiești într-un oraș aglomerat și intenționezi să-ți cumperi o mașină nouă ar trebui să analizezi serios achiziția unui autoturism dotat cu o cutie automată.

Acest aspect e important și pentru segmentul SUV mai ales pentru că majoritatea celor care au ales un astfel de vehicul îl folosesc preponderent în mediul urban.

Ce oferte bune găsim în România pentru SUV-uri dotate cu transmisie automată

În funcție de buget și de necesitățile legate de spațiu pe piața locală avem la dispoziție în primul rând o serie de oferte din segmentul crossover.

Aceste modele sunt disponibile în mare parte doar cu tracțiune 4×2 și la capitolul dimensiuni se adresează celor cu nevoi reduse pentru transport.

Evident un astfel de vehicul are o gardă la sol ceva mai mare, dar performanțele în off-road sunt în cel mai bun caz suficiente pentru parcurgerea unui drum forestier.

Top 3 cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată disponibile în România

1. Suzuki Ignis

Acest crossover de mici dimensiuni are un preț de pornire pe piața locală pentru versiunea echipată cu o cutie automată de la 16.830 de euro.

Suzuki Ignis are sub capotă un propulsor de 1,2 litri cu 83 CP și poate fi comandat cu o cutie CVT doar în configurația 4×2.

Modelul nipon cu o lungime de 3.700 mm și gardă la sol de 180 mm este echipat și cu un sistem hybrid de 12V, iar lista dotărilor standard include faruri cu tehnologie LED plus senzori de lumină, geamuri cu tentă, sistem multimedia cu cameră pentru parcare, scaune față încălzite și aer condiționat manual.

Tot în segmentul crossover și cu un preț apropiat putem să alegem modelul Kia Stonic: cea mai ieftină versiune dotată cu o cutie automată are un preț de pornire de la 17.449 de euro.

Stonic este dotat în această configurație cu un propulsor de 998 cmc cu 100 CP, iar modelul cu o lungime de 4.140 mm are o gardă la sol de 165 mm.

2. Dacia Duster

Pentru că acest top analizează cele mai bune oferte din categoria Sport Utility Vehicle (SUV) trecem la cea mai bună ofertă din perspectiva prețului pentru un vehicul ce îndeplinește pe deplin caracteristicile din acest segment.

Cel mai ieftin SUV disponibil pe piața din România dotat cu o cutie automată face parte din oferta producătorului de la Mioveni: un model Dacia Duster cu motorizarea pe benzină TCe 150 și tracțiune 4×2 are un preț de pornire de la 21.100 de euro.

SUV-ul poate fi configurat cu o cutie automată începând cu echiparea Expression ce aduce mai multe echipamente în dotarea standard.

Pe listă găsim aer condiționat, oglinzi reglabile electric, cruise control, ecran de 8 inchi pentru sistemul multimedia, iluminare LED pentru luminile de zi, jante din aliaj cu dimensiunea de 16 inchi și senzori acustici pentru parcare.

Pentru că Duster are o gardă la sol de 217 mm putem să spunem că modelul fabricat în România chiar poate fi considerat un SUV și în configurarea 4×2.

3. SsangYong Tivoli

Cu dimensiuni apropiate de Duster (lungime 4.225 mm), dar cu o gardă la sol de doar 178 mm SsangYong Tivoli este oferit cu un preț de pornire de la 20.990 de euro pentru versiunea dotată cu o cutie automată.

Modelul din Coreea de Sud are sub capotă un propulsor pe benzină de 1,5 litri cu o putere de 163 CP și pentru 1.600 de euro în plus Tivoli poate fi comandat cu tracţiune integrală blocabilă opțional în raport 50-50% asociată cu un  pachet ce include suspensie spate multilink cu 4 brațe.

SsangYong Tivoli are dotări standard generoase chiar de la echiparea de bază Style și printre acestea remarcăm pachetul cu sisteme de asistență (Protecţie activă împotriva răsturnării, Asistent schimbare a direcției în caz de părăsire bandă circulație fără semnalizare, Recunoașterea și afișarea indicatoarelor de circulație, Asistent atenționare pornire automobil din față etc), ecran de 10,25 inchi pentru sistemul multimedia sau oglinzi retrovizoare exterioare încălzite, reglabile și rabatabile electric cu semnalizator LED.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor, Suzuki, Kia, Dacia, SsangYong


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide