Marile lucrări de infrastructură, speranța ieșirii din criză

Autor: ProMotor acum 4 luni Știri

Marile lucrări de infrastructură, așa cum sunt autostrăzile sau magistralele de metrou, reprezintă un obiectiv cheie pentru ieșirea din criză a economiei României. În acest moment, toate marile șantiere sunt deschise, iar mobilizarea este mai bună decât înainte de criză.

Intră în Galeria FOTO

Declarația optimistă îi aparține ministrului transporturilor, Lucian Bode, care a făcut o trecere în revistă a proiectelor de infrastructură pe care se va concentra Guvernul în perioada următoare. Ministrul Bode a vorbit la Digi24 despre planurile guvernului de ieșire din criză, dar și despre măsurile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Toate șantierele sunt deschise, în ultimele săptămâni am început lucrări la șantiere noi – Sibiu-Pitești, varianta ocolitoare Timișoara Sud, unde voi merge azi, pentru a încuraja antreprenorii să le implementeze.

A cumpărat cel mai ieftin BMW Seria 3 din țară. Când a vrut să pornească motorul, a avut un șoc

Recuperarea decalajelor din perioada de criză considerăm că se face doar prin accelerarea investițiilor la marile lucrări de investiții în infrastructură de transport. Vom demara proiecte majore, ca Sibiu – Pitești loturile 4 și 5, Craiova – Pitești, Autostrada Transilvania, Comarnic-Brașov. Sunt convins că vor fi duse la bun sfârșit. Acum, pe șantiere, este mobilizare mai bună decât înainte de criză”, a declarat ministrul Lucian Bode pentru Digi24.

Acesta a mai subliniat că pe șantiere se respectă regulile de igienă, lucrându-se cu măști sanitare și mănuși. Bode a exemplificat cu situația de la șantierul pentru magistrala M5 de metrou, unde a fost în vizită împreună cu premierul și unde peste 560 de muncitori lucrau echipați cu măști și mănuși.

„Au avut în fiecare zi aproape 700 oameni pe șantier și doar două cazuri de îmbolnăviri, i-au izolat pe contacți și lucrările merg înainte. Când respecți regulile, nu ai situații de îmbolnăviri”, a declarat, optimist, Lucian Bode.Comentarii
Inchide