Maserati dezvăluie noul GT2, o mașină creată special pentru competiții – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 30 iun. 2023 Știri auto

Maserati a dezvăluit noul GT2, o mașină destinată exclusiv competițiilor. Motorul V6 dezvoltă 621 CP și va concura în Fanatec GT2 European Series.

Cu ocazia cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps – una dintre cele mai așteptate curse din sezonul internațional de motor sport – Maserati a prezentat astăzi publicului cel mai nou model de circuit al său, Maserati GT2. După anunțarea shakedown-ului la începutul lunii martie, care a fost urmat de o serie intensă de teste pentru perfecționarea mașinii, producătorul italian a prezentat oficial noua sa mașină de curse, creată pentru a readuce marca Maserati în competițiile GT.

Maserati GT2 folosește motorul V6 Nettuno, doar că în cazul acestei aplicații dezvoltă 621 CP. Bineînțeles, mașina a primit modificări mecanice, precum o cutie automată secvențială cu 6 rapoarte, jante pe 18 inch și amortizoare reglabile. Nicio mașină GT2 nu va fi competitivă fără o mulțime de ajutor aerodinamic, indiferent de cât de multă forță aerodinamică generează mașina rutieră donatoare. Așadar, GT2 primește un splitter și decupaje pentru aripa față, plus o aripă uriașă și un difuzor în spate și o podea complet plată. Îmbunătățirea răcirii la viteze susținute de curse a fost, de asemenea, o prioritate, rezultând în adăugarea unor prize de aer mai mari pentru aripa spate și a unui snorkel masiv pe acoperiș.

Maserati revine în sportul cu motor

Maserati GT2 este versiunea create pentru competiții a supercarului MC20. Bineînțeles, mașinii i-au fost aduse modificări substanțiale pentru a putea concura la clasa GT2. Maserati a proiectat și construit o mașină de curse dedicată echipelor private și piloților amatori. Conceput și proiectat pentru a participa la campionate sau la evenimente individuale rezervate clasei GT2, Maserati GT2 va debuta pe circuit în etapele finale ale Fanatec GT European Series 2023, și urmează să participe la întregul sezon 2024.

Davide Grasso, CEO Maserati, a comentat: „ADN-ul nostru și spiritul nostru au fost întotdeauna legate de curse. Povestea noastră a început pe circuit și a continuat pe șosea. Decizia de a reveni în lumea competițională pe circuit face parte dintr-un cadru strategic amplu, inaugurat anul acesta prin debutul în Formula E, la care s-a adăugat acum revenirea noastră în lumea competițiilor GT. Acum, mai mult ca oricând, dorim să reaprindem și să alimentăm acea pasiune competitivă care ne-a caracterizat și ne-a motivat întotdeauna să atingem obiective marcante”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide