Maserati GranCabrio a fost prezentat oficial. Până la 542 CP pentru noua decapotabilă italiană

Autor: Ionuț Vîlciu 29 feb. 2024 Știri auto

Maserati a prezentat oficial noul GranCabrio. Versiunea decapotabilă a noului GranTurismo debutează cu până la 542 CP, dar nu avem vești despre o versiune electrică.

În sfârșit, versiunea decapotabilă a noii generații Maserati GranTurismo a fost prezentată oficial. Noul GranCabrio se adresează clienților ce vor să trăiască experiența unei decapotabile de lux. Mașina arată aproape identic cu GranTurismo, marea diferență constând în acoperișul retractabil, bineînțeles.

Șoferul poate comanda decapotarea prin intermediul ecranului central. Decapotarea durează 13,9 secunde, iar plafonul poate fi pus înapoi în doar 14,1 secunde. Clienții vor avea la dispoziție o sumedenie de culori din care să aleagă pentru finisajul plafonului textil al noului Maserati GranCabrio, astfel că fiecare își poate găsi configurația ideală. În cazul în care temperatura exterioară scade, GranCabrio este dotat în standard cu un sistem ce suflă aer cald pe gâtul ocupanților locurilor din față, asemenea funcției AirScarf de la Mercedes-Benz.

Maserati GranCabrio folosește aceeași platformă mecanică de la GranTurismo

Din punct de vedere mecanic, GranCabrio folosește aceeași platformă tehnică regăsite pe GranTurismo. Asta înseamnă motorul V6 Nettuno dezvoltă 542 CP în versiunea Trofeo și este cuplat cu o transmisie automată cu 8 trepte, iar cei 542 CP sunt transmiși către toate cele 4 roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Decapotabila este cu 100 de kilograme mai grea, rezultând în performanțe marginal mai slabe decât cele ale coupe-ului. Vorbim în continuare de o mașină rapidă, ce poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde. Viteza maximă este de 315 km/h, cu 5 kilometri mai mică decât în cazul coupe-ului.

Interiorul rămâne în mare parte același. Cabina lui GranCabrio include un ecran de infotainment central de 12,3 inch care se îmbină cu un ecran de 8,8 inch dedicat unor funcții precum controlul digital al climatizării. Șoferul beneficiază și de un afișaj de instrumente de 12,2 inch.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide