Noul SUV Maserati Grecale este disponibil într-o gamă variată de motorizări – VIDEO

Autor: Marius Vișan 22 mart. 2022 Știri auto

Noul Maserati Grecale a fost prezentat în data de 22 martie. Modelul italian este disponibil într-o gamă variată de motorizări: cu combustie internă convențională, hybrid și, peste un an, Grecale va fi primul SUV complet electric din istoria Maserati.

Trei versiuni sunt disponibile încă de la lansare:

-GT, propulsat de motorul mild hybrid cu patru cilindri capabil să livreze 300 CP;

-Modena, cu motorizare mild hybrid cu patru cilindri de 330 CP;

-Trofeo, echipat cu motorul V6 pe benzină de 3.0 litri și 530 CP bazat pe propulsorul Nettuno ce echipează supercarul MC20;

-Pentru a completa gama, Grecale Folgore este versiunea 100% electrică cu tehnologie 400V.

Maserati Grecale dispune de o parte frontală ce se remarcă prin grila joasă și impunătoare

Profilul este caracterizat de linii fluide și forme vizuale șerpuitoare și elementele tehnice subliniate prin utilizarea fibrei de carbon. În spate, stopurile bumerang sunt inspirate de modelul Giugiaro 3200 GT și se potrivesc perfect în linia trapezoidală scoasă în evidență de efectul de coupe al habitaclului și de finisările de automobil sport.

La interior, specificațiile tehnice includ cadranul tradițional al ceasului Maserati. Digital pentru prima dată, se transformă într-un veritabil concierge accesibil prin comenzi vocale.
Totul este disponibil printr-o simplă atingere, estetica interioară fiind extrem de curată.

Tehnologia este controlată prin intermediul ecranelor tactile: display-ul mare de 12.3 inchi amplasat central, cel mai mare ecran instalat într-un Maserati, un alt ecran de 8.8 inchi pentru comenzi suplimentare și un al treilea pentru pasagerii din spate.

Experiența de la volan este gestionată de sistemul multimedia Maserati Intelligent Assistant (MIA), de sistemul infotainment de ultimă generație și de Maserati Connect.
Sunetul oferit de sistemul audio este împins la limitele absolute ale plăcerii de o experiență sonoră completă, asigurată de răgetul specific Maserati și de sistemul imersiv Sonus Faber 3D. Sistemul audio Sonus Farber este disponibil în nivel Premium ce include 14 incinte acustice sau High Premium cu 21 difuzoare.

Dezvoltat la Maserati Innovation Lab din Modena, noul SUV este produs la uzina Cassino.

Intră în GALERIA FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide