Maserati lansează noul SUV electric Grecale Folgore: 557 CP și autonomie de 500 de kilometri

Autor: Adrian Somai 20 apr. 2023 Știri auto

Italienii de la Maserati au prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai primele fotografii oficiale cu noul Grecale Folgore, un SUV cu propulsie electrică și cu o autonomie de 500 de kilometri. Constructorul italian își concentrează toată atenția în această perioadă în direcția electrificării gamei, toate modelele din portofoliu urmând să primească versiuni electrice până în 2025.

Versiunea electrică a SUV-ului Grecale se remarcă printr-o parte frontală ce și-a găsit inspirația în versiunea Trofeo. Mai observăm, de asemenea, un difuzor de aer modificat și un nou set de jante cu profil aerodinamic, cu dimensiuni cuprinse între 19 și 21 de inci. Accente lucioase de culoare neagră mai pot fi remarcate, totodată, la nivel exterior.

Italienii și-au dat toată silința și la interior, acolo unde remarcăm încă de la prima privire un sistem Head-Up Display și un ecran central cu diagonală de 12.3 inci. Potrivit Carscoops, noul SUV electric este echipat cu scaune față încălzite și ventilate, ajustabile în 14 direcții și cu o tapițerie Econyl din plastic reciclat. Instrumentarul digital de bord dispune, de asemenea, de un ecran de 12.3 inci. În plus, mai putem observa și un display inferior mai mic, cu o diagonală de 8.8 inci.

Echipat cu două motoare electrice

La capitolul tehnic, noul Maserati Grecale Folgore este echipat cu două propulsoare electrice, care dezvoltă împreună un total de 557 de cai putere și un cuplu maxim de 820 Nm. În aceste condiții, SUV-ul electric beneficiază de aportul unui sistem de tracțiune integrală. Astfel, SUV-ul se poate lăuda cu o viteză maximă de 220 km/h și cu un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 4.1 secunde.

Grecale Folgore este echipat cu o baterie de 105 kWh, ceea ce înseamnă că vorbim despre o autonomie de până la 500 de kilometri. O încărcare rapidă la 150 kW asigură o încărcare a bateriei de la 20% la 80% în mai puțin de jumătate de oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide