Maserati lansează o ediție specială ca omagiu Mariei Teresa De Filippis

Autor: Ionuț Vîlciu 13 oct. 2022 Știri auto

Maserati prezintă o nouă ediție specială, disponibilă pentru modelele Ghibli și Levante. Noua serie limitată FTributo Special Edition o omagiază pe Maria Teresa De Filippis.

Maria Teresa a fost prima femeie calificată la un Mare Premiu de Formula 1. Ea a concurat la bordul unui monopost Maserati 250F. Istoria pe care o are cu brandul Maserati în lumea curselor auto au inspirat noua ediție specială FTributo. Este o serie limitată disponibilă pentru Ghibli și Levante în două culori exclusiviste: Arancio Devil și Grigio Lamiera.

Această serie limitată face ca mașinile să arate mai dinamic, mulțumită detaliilor captivante și esteticii sale sportive. Arancio Devil este o culoare portocalie cu o saturație aparte, reprezentând „o simbioză între energie vibrantă și îndrăzneală”, spune Maserati. Aceste caracteristici au inspirat și porecla Mariei Teresa – „diavolul-femeie”.

În mod contrastant, noua tentă de gri este inspirată de circuit, un loc pe care Maserati îl consideră „acasă”. Tridentul a acumulat numeroase victorii și a atins performanțe impresionante în lumea competițiilor auto.

Pentru a complementa noile culori exterioare, Levante FTributo este disponibil cu jante de 21” „Anteo” pentru culoarea Arancio Devil, respectiv jante de 21” „Titano” pentru Ghibli FTributo în culoarea Grigio Opaco. Aceste modele de roți sunt completate cu detalii în albastru cobalt, inclusiv sigla specifică pe aripile anterioare și sigla Tridentului pe stâlpul C.

Pentru culoarea Grigio Lamiera, roțile sunt vopsite în negru lucios, în timp ce detaliile acestora, siglele de pe aripi și ale Tridentului sunt vopsite într-un portocaliu contrastant. În interior, culorile exteriorului sunt complementate de cusăturile în albastru cobalt și portocaliu, împreună cu pielea naturală PienoFiore, neagră sau portocalie.

Maserati o comemorează pe Maria Teresa De Filippis

În octombrie 1955, De Filippis a participat în a 39-a ediție a competiției Targa Florio, la volanul unui Maserati A6GCS. Aceasta a trecut linia de sosire pe locul al nouălea în clasamentul general și al patrulea în clasa de motorizări de 4 litri. Din acel moment, De Filippis a înfruntat fiecare provocare din calea sa pentru a distruge stereotipurile vremii și a devenit prima femeie care a concurat în Formula 1. În anul 1958, ea concura din nou la volanul unui Maserati. 67 de ani mai târziu, ediția specială FTributo sărbătorește istoria mărcii și victoriile sale pe circuit.

România are alocată o unitate Levante Ftributo din această colecție limitată, exterior Grigio Lamiera, interior portocaliu. Aceasta va fi produsă în prima parte a anului viitor.

Sursa: Maserati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide