Maserati omagiază ultimele sale motoare V8 prin ediții speciale pentru Ghibli și Levante

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iul. 2023 Știri auto

Maserati anunță lansarea a două ediții speciale pentru Ghibli și Levante, ca omagiu adus motorului V8. Ambele vor debuta cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Maserati va fi prezent al Festivalul Vitezei de la Goodwood, un eveniment dedicat sportului cu motor, care se desfășoară anual în Marea Britanie. Compania are o lungă tradiție a motoarelor V8, încă din 1959, mai exact, odată cu lansarea modelului 5000 GT. De atunci, producătorul italian a vândut peste 100.000 de mașini echipate cu motorul V8.

Pentru a marca încheierea în curând a producției motorului V8 twin-turbo de 572 CP, modelele în sine urmând să devină exemplare de colecție în lunile următoare, în cadrul evenimentului de la Goodwood vor fi prezentate în premieră mondială două ediții speciale. Ghibli 334 Ultima (numărul care indică viteza maximă în kilometri pe oră, ceea ce îl face cel mai rapid sedan cu motor cu ardere internă din lume) și Levante V8 Ultima. Împreună, cele două modele vor putea fi admirate de participanții la festival, fiind expuse în zona First Glance Paddock, iar cel dintâi va fi prezent și la hillclimb.

Maserati aduce la Goodwood și noua sa generație de mașini

La hillclimb-ul de la Goodwood va participa și Gran Turismo Trofeo, echipat cu motorul V6 Nettuno de 542 CP. Totodată, în zona destinată mărcii Maserati va fi expus modelul Maserati GranTurismo One Off Prisma. Alături de acesta se va afla modelul GranTurismo Folgore, astfel încât spectatorii pot vedea îndeaproape primul automobil complet electric al mărcii de lux italiene. Noul model electric dispune de o tehnologie cu baterii de 800 de volți și poate parcurge 450 km cu o singură încărcare.

De asemenea, se mândrește cu performanțe impresionante, grație celor trei motoare electrice – unul în față și două în spate – pentru o putere totală instalată de peste 1200 CP. Prin urmare, transmite o putere maximă disponibilă la roți de peste 750 CP și un cuplu de 1.350 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide