Maserati va participa la Le Mans Classic 2023 cu modelele GT, MC20 și Grecale

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iun. 2023 Știri auto

Maserati va participa la ediția din 2023 a evenimentului Le Mans Classic. Producătorul italian va aduce modelele GT, Grecale și MC20.

În perioada 29 iunie – 2 iulie, Maserati va participa la cea de-a 11-a ediție a cursei Le Mans Classic. Compania va fi reprezentată de câteva dintre modelele sale clasice și de exemplare unice. De asemenea, va prezenta o selecție de mașini moderne, pregătite să atace în viteză cele mai faimoase curbe ale Circuitului de la Sarthe.

Le Mans Classic este un eveniment dedicat celor mai spectaculoase mașini de epocă din toate timpurile; o dată la doi ani, entuziaști, piloți amatori și colecționari din întreaga lume se întâlnesc la acest eveniment. Evenimentul din 2023 va alinia la start aproximativ 500 de mașini clasice. Modelele înscrise în cursă vor fi cele originale care au participat la cursa de 24h de la Le Mans între 1923 și 1981.

La evenimentul din Franța va fi expus un splendid unul dintre cele 5 Maserati Tipo 63, exemplar produs în 1961. Acestea aveau un șasiu specific „Birdcage” și motorul cu 12 cilindri în V. De asemenea, va fi prezent și un Maserati Bora din 1974.

Maserati aduce și câteva modele moderne

Alături de bijuteriile de altădată, va fi prezent și GranTurismo One-Off Luce, dar și supercar-ul MC20 Fuoriserie în culoarea Orange Glow, o creație personalizată” a Tridentului, dedicată celor mai îndrăzneți sportivi.

O zonă specială a circuitului rezervată constructorilor va găzdui, de asemenea, un Maserati 3500 GT din 1962, un coupé foarte apreciat, cu caroserie Touring și urmaș al faimoaselor mașini de curse cu șase cilindri din anii 1950, care depășeau o viteză maximă de 230 km/h. De asemenea, va fi expus și GranTurismo One-Off Prisma, cu o caroserie finisată în culori futuriste.

O flotă Maserati formată din GranTurismo Trofeo, Grecale Trofeo, MC20 Cielo și MC20 Fuoriserie va parcurge cei peste 13 km de circuit făcând ture rapide, intercalate cu concursurile de mașini clasice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide