O mașină autonomă a intrat pe contrasens și a provocat un accident de proporții în Germania

Autor: Adrian Somai 21 aug. 2022 Știri auto
O mașină autonomă a intrat pe contrasens și a provocat un accident de proporții în Germania

O mașină autonomă a provocat un accident deosebit de grav în Germania, după ce a intrat pe contrasens și a lovit alte trei automobile.

Poliția germană investighează un accident rutier în care a fost implicată o mașină autonomă, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața, iar alte nouă au fost rănite. Potrivit declarațiilor date de un purtător de cuvânt al Poliției din orașul Reutlingen din sud-vestul țării, accidentul a fost provocat de un model electric BMW iX cu capacități de conducere autonomă. La momentul accidentului, în mașină erau cinci persoane, inclusiv un copil mic.

Conform autorităților germane, la începutul acestei săptămâni, mașina a ieșit de pe banda sa într-o curbă, declanșând o serie de coliziuni în care au fost implicate alte trei automobile. Mașina a ieșit din motive necunoscute pe contrasens, lovind mai întăi o mașină care venea din sens opus. Tamponarea dintre cele două mașini a provocat însă o coliziune frontală între cea de-a doua mașină și un al treilea vehicul. La rândul său, mașina autonomă despre care vorbim a lovit un al patrulea automobil, al cărui șofer și-a pierdut viața.

Accidentul s-a dovedit a fi deosebit de grav, autoritățile intervenind la fața locului într-o operațiune de salvare cu nu mai puțin de 4 elicoptere și 10 ambulanțe. De asemenea, la fața locului au mai fost trimise și 15 autospeciale de urgență cu 80 de pompieri.

BMW spune că mașina avea o autonomie de nivel 2

Accidentul este investigat la această oră de autoritățile germane, polițiștii declarând că încă nu este clar ce s-a întâmplat de fapt. Știm doar că accidentul a fost provocat de un model BMW iX în teste, însă nu este clar dacă la momentul impactului vehiculul autonom era condus de computerul de bord sau de conducătorul auto în vârstă de 43 de ani.

Constructorul german a confirmat zvonul cum că una dintre mașinile sale de teste a fost implicată în acest accident, însă a negat faptul că mașină ar fi fost complet autonomă. Mai exact, vorbim despre nivelul 2 de autonomie, care presupune că sistemele automate preiau controlul vitezei și direcției, în timp ce șoferul trebuie să fie prezent în mașină și atent la tot ce se întâmplă pe șosea pentru a putea interveni în orice moment.

Sursa: Nation World News 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nation World News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide