Mașina care a depășit un milion de kilometri. Starea în care se află este uimitoare – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 iul. 2023 Știri auto

Adesea auzim povești despre mașini cu mulți kilometri la bord. Dar ce înseamnă un kilometraj cu adevărat mare? 200.000, 300.000, poate chiar 500.000. Un șofer din Statele Unite ale Americii a parcurs într-o Honda Accord peste un milion de kilometri.

De foarte multe ori, oamenii cred că mașinile cu 200.000 de kilometri la bord sunt deja foarte rulate, că au parcurs deja un număr mult prea mare de kilometri pentru a mai fi considerate demne de a fi cumpărate. Acest lucru nu este complet adevărat, deoarece vedem nenumărate exemple de mașini care au parcurs încă pe atât și sunt în stare bună de funcționare.

Este și cazul acestei Honda Accord, mașină produsă în anul 1990, care a parcurs peste un milion de mile sau aproximativ 1,6 milioane de kilometri. Mașina încă funcționează și se află în posesia companiei. Într-adevăr, i-au fost făcute câteva retușuri cosmetice, dar partea mecanică a rămas neatinsă, exact așa cum a folosit-o proprietarul care a parcurs această distanță incredibilă.

Honda Accord cu peste un milion de kilometri la bord. Cum a fost posibil?

Proprietarul a cumpărat mașina în 1996, când avea aproximativ 120.000 km la bord. Respectivul domn lucra pentru Honda, astfel că folosea mașina să se deplaseze către diferiți dealeri din Statele Unite. Pentru reușita sa, Honda i-a luat vechiul Accord și i-a oferit o nouă mașina. Honda nu a făcut decât câteva modificări cosmetice mașinii, cum ar fi să retușeze vopseaua, să curețe interiorul sau compartimentul motor, dar partea mecanică nu a fost atinsă. Motorul, transmisia, până și unitatea de aer condiționat, toate sunt originale.

Conform videoclipului postat de cei de la TFLclassics, proprietarul a fost foarte atent cu mentenanța mașinii. De-a lungul anilor, mașina a trecut prin 185 de schimburi de ulei, i-a fost schimbată de 9 ori distribuția, de 13 ori plăcuțele de frână și a folosit 72 de anvelope. De asemenea, transmisiei automate i-a fost schimbat uleiul de 31 de ori. Sunt statistici impresionante, dovadă că mentenanța corespunzătoare joacă un rol esențial în longevitatea mașinii.

Fiind o mașină din zona de nord a Statelor Unite, putem vedea urme de coroziune pe motor sau pe anexele acestuia, dar nimic foarte grav. De asemenea, interiorul are urme de uzură și câteva pete pe scaune, dar nu este rupt, iar plasticele de pe bord nu au crăpat în urma expunerii îndelungate. Volanul are urme de uzură, dar este normal, vorbim despre o mașină care a parcurs peste 1,6 milioane de kilometri.

Puței urmări videoclipul complet mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: TFLclassics YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide