Maşina de Formula 1 în care Michael Schumacher a câştigat titlul mondial din 2002 este scoasă la vânzare – VIDEO

Autor: ProMotor 21 iun. 2019 Știri auto
Maşina de Formula 1 în care Michael Schumacher a câştigat titlul mondial din 2002 este scoasă la vânzare – VIDEO

Modelul Ferrari F2002 care i-a adus lui Michael Schumacher cel de-al cincilea său titlu de campion mondial în Formula 1 va fi vândută pe 30 noiembrie în Dubai.

Schumacher a condus numeroase modele Ferrari F2002 în tipul sezonului 2002. Exemplarul în cauză are numărul de şasiu 219 şi fostul campion a trecut linia de finish la bordul lui în acel an în cursele din Franţa, Austria şi San Marino. În Marele premiu al Franţei, Schumacher a obţinut încă un titlu de campion mondial de Formula 1.

Modelul va fi vândut la licitaţie cu ocazia cursei de Formula 1 din Abu Dhabi, ultima din sezon. Spectatorii vor avea ocazia să vadă maşina pe circuit la finalul rundelor de calificare.

„Modelul F2002 folosit de Michael Schumacher, cu numărul 219, este cu adevărat special. Reprezintă unul dintre ultimele modele din era celor desenate de Rory Byrne cu motor V10. Drept urmare, rămâne una dintre cele mai spectaculoase modele Formula 1 din istorie”, anunţă casa de licitaţii RM Sotheby’s.

În timpul curselor din sezonul 2002 când nu a fost folosit, modelul Ferrari F2002 a fost maşină de teste, iar anul următor a fost retrasă di uz. De atunci, a trecut prin proprietatea multor colecţionari. Un procent din suma încasată se va duce către Fundaţia Keep Fighting, creată de familia fostului campion mondial Michael Schumacher.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide