Mașină de poliție, surprinsă în timp ce stătea pe banda de urgență pe autostradă. Ce făcea, de fapt, acolo?

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri auto

O mașină de poliție a fost surprinsă pe banda de urgență pe autostradă. Ce făcea, de fapt, autospeciala acolo?

GALERIE FOTO

Elicopterul care monitorizează traficul pe autostrada spre mare a surprins imagini inedite. O mașină de poliție staționată pe banda de urgență. Nu, nu vânau vitezomani cu aparatul radar. Aceștia ofereau o mână de ajutor unui șofer cu probleme la mașină.

Șoferul rămăsese fără baterie, așa că polițiștii, care se deplasau cu o Dacia Duster, au oprit lângă el și i-au sărit în ajutor. Au poziționat autospeciala pe banda de urgență, cu spatele la sensul de mers și cu fața la mașina cu probleme. Oamenii legii au scos cablurile de încărcare și le-au cuplat la bateriile celor două autoturisme.

“Surprinși în flagrant delict! Ne bucurăm să vă fim de ajutor!”, au scris reprezentanții Poliției Române pe pagina de Facebook a instituției.

Mașină de poliție pe banda de urgență pe autostradă – ajutor sau pericol?

Postarea a fost urmată de sute de comentarii. Foarte muți șoferi povestesc cum au fost ajutați, la rândul lor, de echipaje de poliție.

“Am rămas fără benzină. Un domn de la poliție: […] Urcați în mașină, îmi spune (mașina de poliție). Mă conduce la prima benzinărie, de unde procur o sticlă, o umplu cu benzină, alimentez și-mi văd de drum. Jos pălăria!!! Mulțumesc Poliția Română!!!”, a scris bărbatul.

„Pe mine m-au ajutat să ajung cu soția la maternitate la timp. Nu știu ce mă făceam fără ei. A fost cea mai frumoasă zi din viața mea!”, își amintește un tânăr.

În schimb, mulți le reproșează polițiștilor că s-au expus unui pericol major. Au întors pe autostradă pentru a se poziționa cu spatele la sensul de mers și nu au semnalizat operațiunea. În imagini se poate vedea însă, un triunghi reflectorizant.

“Felicitări, în primul rând, că nu ați fost spulberați!”, le scrie un utilizator.

Potrivit Codului Rutier, sunt interzise oprirea, staționarea sau circulația pe banda de urgență pe autostradă. Mașina de poliție avea însă, o justificare. Polițiștii au apelat la ceea ce putea fi cea mai rapidă metodă pentru a îndepărta un pericol: o mașină staționată acolo.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide