Maşina din imagini a costat 820.000 de euro, dar merită fiecare bănuț – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 30 iun. 2016 Știri auto

 


Maşina ruginită pe care o vedeţi în imagini este un Aston Martin care acum foarte mulţi ani a participat la cursele de anduranţă. Deşi în prezent se află într-o stare deplorabilă ea a fost vândută pentru uimitoarea sumă de 679,100 de lire (820.000 de euro), scrie Aol.co.uk.

Ce-l face preţios pe acest Aston Martin este că a făcut parte din primele modele dedicate curselor auto după ce compania a fost preluată în 1947 de David Brown, şi că este singurul Aston Martin de curse cu motor de 2.0 litri dezvoltat de Sir Claude Hill, un personaj care avea să ajute la evoluţia motoarelor produse după război.

Modelul din imagine a participat la prima cursă de 24 de ore de la Le Mans desfăşurată după cel de-Al Doilea Război Mondial, terminând cursă pe locul al şaptelea la general şi pe locul al treilea în clasa sa.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide