O altă mașină a fost filmată în timp ce circulă pe contrasens pe A3 – VIDEO

Autor: ProMotor 21 iun. 2021 Știri auto

Un șofer a făcut o mișcare sinucigașă pe A3, la intrare în Turda. A fost surprins conducând pe contrasens.

Ulterior, polițiștii clujeni l-au prins. Acesta a fost identificat de polițiști. El va trebui să se prezinte la sediu și se vor efectua audierile necesare. În urma celor constatate, se vor aplica măsuri legale prevăzute de legislație.

„Polițiștii nu au fost sesizați în mod direct de către cetățeni privind aspectele din imagini, însă au fost efectuate verificări din oficiu, conducătorul auto fiind identificat. În cauză urmează a fi desfășurate toate demersurile legale”, a transmis IPJ Cluj.

VIDEO

În 2021 mai mulți șoferi au fost filmați în timp ce conduc pe contrasens pe Autostrada A3

Dacă șoseaua E85 este cunoscută ca ”Drumul Morții”, iată că Autostrada A3 riscă să primească și ea o nouă denumire, asta după ce mai mulți șoferi au fost filmați în timp ce circulă pe contrasens. Mai multe mașini au fost filmate în timp ce circulă pe contrasens în 2021.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, deși există filmări cu aceste situații, poliția nu poate sancționa șoferul vinovat întrucât imaginile video nu sunt realizate cu mijloace tehnice omologate.

„În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic”, se arată în articolul de lege.

Circulația pe contrasens pe autostradă nu este un fenomen specific românesc

Mulți șoferi ajung din greșeală în această situație chiar și în Germania, Franța sau SUA. Din păcate investigarea acestor incidente în România relevă o concluzie îngrijorătoare: mulți români ajung pe contrasens perfect conștient, nu din neatenție, după ce au intrat pe autostradă legal dar nu în direcția în care doreau să se deplaseze. Pentru a corecta această situație întorc pur și simplu vehiculul și pornesc în sens opus!

Pericolul de ciocnire frontală cu consecințe fatale e cu atât mai mare cu cât, după întoarcere, mulți dintre ei aleg să circule pe contrasens pe cea mai rapidă bandă a autostrăzii, că doar ei sunt obișnuiți să circule pe dreapta, adică stânga celor care circulă corect!

Și asta nu e tot: ca să scape cât mai repede din această situație, circulă cu viteză mare!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide