Ce pedeapsă a primit șoferul român care a condus pe contrasens 25 de kilometri în Irlanda?

Autor: David Andrei 15 dec. 2020 Știri auto

Un șofer român și-a primit pedeapsa, la o lună după ce a condus 25 de kilometri pe contrasens pe o autostradă aglomerată din Irlanda. Ce au decis autoritățile în privința sa?

GALERIE FOTO

Șoferul român care a condus 25 de kilometri pe contrasens în Irlanda va petrece patru luni în închisoare. Acesta este Dan Zaharie, în vârstă de 52 de ani, din Reghin. Bărbatul i-a uimit pe irlandezi cu fapta sa. Autoritățile au decis să-l amendeze cu suma de 1.000 de euro. Mai mult, românul nu va mai avea dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de doi ani.

Acest gest este “la cel mai înalt nivel de periculozitate. A fost o nebunie. Nu am mai auzit așa ceva niciodată!”, au fost cuvintele judecătorului Cormac Dunne, care l-a trimis pe șoferul român la închisoare.

Incidentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 28 noiembrie pe autostrada M3 din Irlanda. “Cel puțin 100 de oameni au fost în pericol de moarte”, a precizat judecătorul, uluit că românul a parcurs o distanță de 25 de kilometri în direcția greșită.

Șoferul român a ignorat semnalele celorlalți conducători auto

Românul se afla la volanul unei dube de culoare albă. Acesta rula cu viteze de până la 110 km/h pe ceea ce el considera ca fiind banda a doua, în condiții de ceață densă, cu proiectoarele aprinse. Nicio secundă, bărbatul nu a luat în calcul faptul că rulează pe contrasens. El a ignorat și flash-urile, și claxoanele celor care se deplasau regulamentar și care, ca prin minune, au reușit să-l ocolească.

Șoferul român a trecut de două ieșiri, dar și-a continuat drumul. Alertați de alți conducători auto, polițiștii au oprit, în cele din urmă, traficul pe acel sector de drum pentru a reduce pericolul. A reușit, câteva minute mai târziu, să-l oprească și pe șoferul inconștient care rulase nu mai puțin de 25 de kilometri pe contrasens!

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide