Mașină pe GPL în 2021. Cât costă procedura de conversie și cât de mult s-au ieftinit instalațiile GPL

Autor: Marius Vișan 08 feb. 2021 Știri auto

O mașină pe benzină poate fi echipată cu o instalație de conversie pe GPL (gaz petrolier lichefiat). Aceste instalații transformându-le în „mașini cu combustibil dual” care pot funcționa atât pe GPL, cât și pe benzină.

GPL înseamnă gaz petrolier lichefiat și este un tip de „gaz lichid” care poate fi utilizat ca și combustibil pentru o varietate de scopuri, inclusiv alimentarea mașinilor. Este un combustibil versatil cu emisii scăzute de carbon, utilizat în mod productiv când vorbim despre consum.

Avantajul GPL-ului este clar atunci când te uiți la prețurile afișate la stațiile de alimentare pentru cei doi combustibili. Combustibilul GPL costă de obicei aproximativ jumătate din prețul benzinei.

Cu o mașină pe GPL puteți înjumătăți facturile la combustibil

Odată ce costul conversiei pe GPL a fost achitat, acest lucru ar putea însemna o economie semnificativă. Cu cât conduceți mai mult, cu atât economisiți mai mult. Transformarea unei mașini pe benzină pentru a funcționa pe GPL poate costa începând 1.700 de lei, și poate ajunge până la 4.200 de lei. Majoritatea firmelor includ în acest preț atât montajul, cât și echipamentul.

Montajul unei instalații GPL în 2021: între 1.700 – 4.200 de lei

Prețul diferă în funcție de numărul de cilindri ai mașinii, dar și de tipul și capacitatea de stocare a rezervorului.

Costă 1.700 de lei să pui pe o mașină cu motor în patru cilindri un rezervor cilindric cu o capacitate de 32 de litri. Prețul crește dacă se optează pentru un rezervor toroidal. Pentru aceeași mașină costă 2.100 de lei să montezi o instalație cu rezervor toroidal de 57 de litri.

Pe o mașină cu motor în opt cilindri, montarea unui rezervor toroidal cu o capacitate de 57 de litri costă 4.200 de lei. Dacă pe aceeași mașină s-ar monta un rezervor cilindric cu o capacitate de 50 de litri, prețul ar fi de 3.600 de lei.

Investiția pentru transformarea unei mașini pe benzină pentru a funcționa pe GPL se amortizează după aproximativ 10 mii de kilometri parcurși.

Intră în GALERIA FOTO

Mașină pe GPL în 2021. Cât costă procedura de convesie și cât de mult s-au ieftinit instalațiile GPL

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide