A fost confiscată încă o mașină prinsă că depozitează ilegal deșeuri – VIDEO

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto
A fost confiscată încă o mașină prinsă că depozitează ilegal deșeuri – VIDEO

În data de 26 februarie 2021, a avut loc o nouă acțiune comună a Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București și legislația de mediu în vigoare.

În urma acesteia, polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au constatat că pe strada Bachus, lângă Școala nr.148, o persoană arunca deșeuri provenite din construcții, pe domeniul public, dintr-o autoutilitară marca Ford Transit de culoare albă. Zona unde se aruncau deșeurile este una curată, asfaltată, în imediata vecinătate a unei școli, populația din zonă fiind indignată de fapta acestuia.

Șoferului i s-a adus la cunoștință că autovehiculul va fi confiscat

Echipajul de poliție și comisarii Gărzii de Mediu au procedat la legitimarea conducătorului auto și la sancționarea acestuia conform legislației în vigoare. Mai mult, șoferului i s-a adus la cunoștință că autovehiculul va fi confiscat, întrucât faptele mai sus menționate contravin prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României, cap. IV – transportul deșeurilor nepericuloase, art. 19 și art. 20.

A fost aplicată măsura complementară prevăzută la art. 25 alin. 3, care prevede confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei. Șoferul are și obligația de a salubriza zona afectată.

Primarul Sectorului 5 a declarat încă de când a fost confiscată prima mașină pe raza Sectorului 5 că acțiunile vor continua și că cei care încalcă legea vor fi sancționați.

„Nu lăsăm garda jos și suntem pe teren pentru a-i depista pe cei care aruncă deșeuri pe spațiul public. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul și sănătatea oamenilor. Dacă unele persoane au crezut că glumim atunci când am confiscat prima mașină în urmă cu puțin timp, acum le transmitem din nou că nu ne jucăm!”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide