Mașină făcută sandwich pe o șosea din Iași. Șoferul a scăpat ca prin minune

Autor: David Andrei acum 1 an Știri auto

O mașină a fost făcută sandwich între un TIR și o dubă care transporta un autoturism, pe o șosea din Iași. Șoferul, care se afla singur în mașină, a scăpat ca prin minune.

GALERIE FOTO

Un accident grav a avut loc pe DN28 în județul Iași, între localitățile Lețcani și Valea Lupului. O mașină a fost făcută sandwich între o platformă tractată de o dubă și un TIR. Acesta din urmă nu a frânat la timp și a lovit din spate mașina, un Hyundai Accent, împingându-l în platforma aflată în fața sa. Portbagajul și locurile din spate au fost efectiv zdrobite. Cabina TIR-ului s-a oprit exact în spatele locurilor din față.

În mașina transformată într-o grămadă de fiare se afla doar șoferul. Acesta a scăpat ca prin minune. A suferit răni minore și a primit îngrijiri medicale. Și autoturismul aflat pe platformă, un Volkswagen Passat, dar și duba care îl transporta au fost avariate. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a făcut publice imaginile de la locul accidentului. O filmare publicată pe canalul de YouTube Bzi Live arată cu precizie pagubele materiale.

Mașină făcută sandwich din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum

Din primele cercetări, motivele pentru producerea accidentului ar fi neadaptarea vitezei la condițiile de drum și o distanță prea mică față de autovehiculul din față. Polițiștii de la Brigada Rutieră au efectuat măsurători la fața locului.

În urma producerii accidentului, traficul pe sensul către Iași a fost serios îngreunat ore bune, până la degajarea carosabilului, circulația desfășurându-se alternativ pe un singur fir. Coada de mașini s-a întins pe câțiva kilometri.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpa. Toți conducătorii auto implicați au fost testate cu aparatul etilotestul, dar rezultatul a fost zero.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze în permanent viteza la condițiile de drum și să păstreze distanța pentru a putea opri în condiții de siguranță.
Comentarii
Inchide