Mașină făcută sandwich pe o șosea din Iași. Șoferul a scăpat ca prin minune

Autor: David Andrei 08 dec. 2020 Știri auto

O mașină a fost făcută sandwich între un TIR și o dubă care transporta un autoturism, pe o șosea din Iași. Șoferul, care se afla singur în mașină, a scăpat ca prin minune.

GALERIE FOTO

Un accident grav a avut loc pe DN28 în județul Iași, între localitățile Lețcani și Valea Lupului. O mașină a fost făcută sandwich între o platformă tractată de o dubă și un TIR. Acesta din urmă nu a frânat la timp și a lovit din spate mașina, un Hyundai Accent, împingându-l în platforma aflată în fața sa. Portbagajul și locurile din spate au fost efectiv zdrobite. Cabina TIR-ului s-a oprit exact în spatele locurilor din față.

În mașina transformată într-o grămadă de fiare se afla doar șoferul. Acesta a scăpat ca prin minune. A suferit răni minore și a primit îngrijiri medicale. Și autoturismul aflat pe platformă, un Volkswagen Passat, dar și duba care îl transporta au fost avariate. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a făcut publice imaginile de la locul accidentului. O filmare publicată pe canalul de YouTube Bzi Live arată cu precizie pagubele materiale.

https://www.youtube.com/watch?v=JMv8yWBrkDY&feature=emb_logo

Mașină făcută sandwich din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum

Din primele cercetări, motivele pentru producerea accidentului ar fi neadaptarea vitezei la condițiile de drum și o distanță prea mică față de autovehiculul din față. Polițiștii de la Brigada Rutieră au efectuat măsurători la fața locului.

În urma producerii accidentului, traficul pe sensul către Iași a fost serios îngreunat ore bune, până la degajarea carosabilului, circulația desfășurându-se alternativ pe un singur fir. Coada de mașini s-a întins pe câțiva kilometri.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpa. Toți conducătorii auto implicați au fost testate cu aparatul etilotestul, dar rezultatul a fost zero.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze în permanent viteza la condițiile de drum și să păstreze distanța pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide