Veste teribilă pentru fanii Volkswagen Passat din Europa. Ce se întâmplă cu modelul?

Autor: Promotor 28 nov. 2020 Știri auto

Fanii Volkswagen Passat din Europa primesc acum o veste teribilă. Constructorul german scoate din producție și sedanul dedicat clienților europeni.

GALERIE FOTO

Vestea vine la scurt timp după ce Volkswagen anunțase că Passat nu se va mai produce în Statele Unite și nu se va mai comercializa pe pământ american.

Volkswagen plănuia să transfere producția modelului Passat de la uzina din Emden, Germania, într-un nou centru de producție, care avea să fie construit în Turcia. Ar fi făcut loc astfel, în Germania, gamei ID de modele electrice.

Nemții au renunțat însă, la această pistă, goniți atât de situația economică incertă, în contextul pandemiei de coronavirus, cât mai ales de conflictele Turciei cu Siria. Compania a ales, în schimb, să investească un miliard de euro pentru a moderniza uzina care funcționează la Bratislava, în Slovacia, din 1991. Tot acolo va transfera Grupul Volkswagen producția modelului Skoda Superb, care se construiește, în prezent, la Kvasiny, în Republica Cehă.

Nu mai e loc pentru Passat în gama Volkswagen

Passat ar fi trebuit să iasă tot de pe liniile de asamblare ale noului centru de producție din Slovacia, începând cu 2023. Dar Automotive News Europe scrie că sedanul german nu va mai fi produs nici acolo. Astfel, 2023 va fi anul în care modelul iese din producție și în Europa.

Nemții au studiat piața și au observat că Skoda Superb și Volkswagen Passat se canibalizează. Prețul mai mic al modelului ceh și natura sa mai practică îi aduc o popularitate mai mare în rândul clienților. Mai mult, Passat este depășit tehnic de modelele care au la bază platforma MQB a grupului auto. Surse neoficiale susțin că versiunea break va supraviețui și va primi încă o generație. Nemții speră că vor reuși, cu un ultim efort, să contracareze astfel tendința clienților de a se orienta către SUV-uri.

Și Arteon este vizat de planul de tranziție progresivă de la o gamă cu motoare pe combustie la una cu motoare electrice. Arteon tocmai a primit prima sa versiune Shooting Brake, dar sunt șanse mici ca modelul să primească o nouă generație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide