Ce mașină lansează Volkswagen în 2021? Doar europenii o vor primi

Autor: David Andrei 20 nov. 2020 Știri auto

Volkswagen mai are un as în mânecă, pe care îl va arunca în joc anul viitor. Nemții programează lansarea unui nou model ID.

GALERIE FOTO

Este vorba despre un SUV coupe electric, ID.5, care va ajunge pe piață în 2021. Modelul este rezervat exclusiv pieței europene.

Constructorul german mizează pe popularitatea lui ID.4 și speră că, la nivel global, SUV-ul electric va fi comandat annual de 500.000 de clienți, începând din 2025.

În această toamnă, Volkswagen a demarat și vânzările lui ID.3, întârziate de o eroare de soft detectată la sistemul multimedia și rezolvată ulterior de producător.  ID.4, produs în prezent în Germania, iar din această iarnă și în China, a ajuns deja în showroom-uri. Nemții pregătesc astfel terenul pentru lansarea lui ID.5.

Volkswagen are planuri ambițioase. Compania trebuie să vândă un milion de mașini electrice pe an până în 2023.

Tot ce știm până la această oră despre Volkswagen ID.5

Volkswagen ID.5 va fi un SUV coupe cu propulsie electrică. Nemții au testat deja mașina pe circuitul de la Nurburgring.

Noul model ar trebui să aibă o parte frontală similară cu cea a lui ID.4. Dar pentru că este un SUV coupe, linia acoperișului va fi descendentă, iar luneta va fi înclinată. Acest lucru se va traduce prin spațiu redus la cap pentru cei care iau loc pe bancheta din spate.

Ca și în cazul lui ID.4, în momentul lansării, mașina ar putea fi disponibilă cu un motor electric amplasat pe puntea spate, capabil să dezvolte 204 cai putere. ID.4 este echipat cu o baterie de 77 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 490 de kilometri potrivit standardului WLTP.

Sunt șanse să-și facă apariția în gama lui ID.5 o versiune Pro Performance. ID.4 în această versiune beneficiază de o autonomie de 522 de kilometri. Sunt cifre pe care le-ar putea primi și viitorul Volkswagen ID.5.

*Foto: Volkswagen ID.4 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide