Vechile mașini de poliție Volkswagen Passat, trase pe linie moartă

Autor: David Andrei 03 nov. 2020 Știri auto

Mașinile de poliție Volkswagen Passat sunt trase pe linie moartă în unele județe. Locul lor va fi luat de mașini Dacia Logan.

GALERIE FOTO

Mașinile Volkswagen Passat din flota Poliției Române aveau motoare V6 de 2,8 litri pe benzină, cu 193 de cai putere, și motoare V6 diesel de 2,5 litri TDI cu 180 de cai putere. Unitățile sunt echipate cu sistem de tracțiune integrală 4Motion. Surse neoficiale susțin că unele dintre unități ar fi depășit un milion de kilometri.

“Astăzi, după ani buni în care au străbătut, cred, toate drumurile județului, le-a venit vremea pensionării și rândul a de fi trase pe dreapta de mai noile mașini de poliție. cu toate acestea, chiar și din parcare, păstrează sobrietatea acelor vremuri”, scrie pe pagina sa de Facebook, polițistul Daniel Zontea.

Polițistul vorbește despre celebritatea și prestanța sedanurilor și break-urilor Passat din urmă cu peste 10 ani. Modelele aveau sistem de avertizare optică, cu mesaje variabile de informare.

Vechile mașini de poliție Volkswagen Passat, celebre pe șoselele patriei

“Deși nu au beneficiat în acele vremuri de promovare pe Instagram, Facebook ori Tik Tok, Passat-urile de la SPR, așa cum le cunoșteau toți conducătorii auto, aveau un reume ce nu le putea face neobservate la apariția în stradă. Iar când, în spatele tău fiind, puneau în funcțiune semnalele specifice, dacă nu îți murea motorul, instinctual ți se ducea mâna pe semnalizare dreapta”, scrie Daniel Zontea.

Cele mai noi unități Volkswagen Passat au intrat în flota Poliției Române în anul 2009. Acestea erau unități TDI. Statul a plătit aproape 120.000 de lei (aproximativ 26.000 de euro la acea vreme) pentru fiecare sedan și peste 26.500 de lei (aproximativ 30.000 de euro) pentru fiecare unitate break.

Passaat-urile vechi vor fi înlocuite cu unități Dacia Logan cu inscripționarea nouă, intrate recent în flota Poliției Române. Acestea au motoare 0,9 TCe. Cele mai puternice autospeciale Dacia folosite de polițiști sunt unitățile Duster cu 150 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide