Câte mașini electrice produce Volkswagen zilnic? Primele ID.4 au fost deja livrate

Autor: Elena Luchian 29 mart. 2021 Știri auto

Volkswagen profită de faptul că noile mașini electrice devin un adevărat trend  în industria auto. Nemții au ajuns la cifre impresionante. Câte unități cu emisii zero construiesc zilnic la uzina Zwickau din Germania?

GALERIE FOTO

De pe linia de asamblare a uzinei Zwickau din Germania ies zilnic 1.000 de mașini electrice. Este primul centru de producție al companiei care a finalizat tranziția la construcția exclusivă de mașini cu propulsie electrică.

După investiții care se ridică la 1,2 miliarde de euro, nemții au ca obiectiv cifre și mai mari. Vor să ajungă la 1.400 de unități zilnic și la peste jumătate de milion pe an.

Ultima mașină cu motor pe combustie a fost construită la Zwickau în vara anului trecut. După 116 ani, Grupul Volkswagen a făcut trecerea la producția de mașini electrice. Acolo vor vedea lumina zilei modele Volkswagen, Audi și SEAT cu emisii zero. În prezent, acolo se construiesc ID.3 și ID.4 cu logo Volkswagen, dar și Q4 e-tron de la Audi. Tot acolo va intra în producție și Cupra Born.

Noul Volkswagen ID.4, printre noile mașini electrice care se produc la Zwickau

Primele unități Volkswagen ID.4 au fost deja livrate unor clienți din Wolfsburg și Dresda. Nu mai puțin de 23.500 de mașini au fost comandate deja în Europa. Nemții speră să poată face față cererii uriașe și să livreze aproximativ 150.000 de mașini la nivel global în 2021.

Volkswagen a instruit deja peste 10.000 de angajați ai reprezentanțelor, pentru ca aceștia să poată prezenta corespunzător noul model, dar și conceptele de electromobilitate și digitalizare, așa cum au fost proiectate acestea de brand-ul german.

Noul ID.4 a ajuns și în România

Noul Volkswagen ID.4 poate fi comandat și în România. Versiunea disponibilă este ID.4 Pro Performance, cu preț de pornire de 43.841 euro. Clienții primesc mașina cu motor de 150 kW. Acesta face mașina electrică să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde. Viteza sa maximă este de 160 km/h.

O baterie litiu-ion cu o capacitate de 77 kWh asigură o autonomie de 522 de kilometri în ciclul WLTP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide