Mașini în flăcări pe un bulevard din centrul Capitalei

Autor: David Andrei 02 sept. 2020 Știri auto

Mașini în flăcări pe Bulevardul Ștefan cel Mare din centrul Capitalei. Un apel la 112 a alertat pompierii marți seara, în jurul orei 22.

GALERIE FOTO

Din primele informații, focul ar fi izbucnit la o mașină abandonată, parcată în zona stadionului Dinamo. Flăcările s-au extins rapid la alte două autoturisme parcate în imediata vecinătate.

Pompierii au fost alertați de trecătorii care au observat flăcările care cuprinseseră initial doar un Matiz. Aceștia au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă și au reușit să stingă incendiul înainte ca acesta să ajungă și la alte mașini aflate lângă cele trei afectate.

Nicio persoană nu a fost rănită în incendiul care a izbucnit aseară în centrul Capitalei. Traficul în zonă a fost însă, serios afectat. Pe Bulevardul Ștefan cel Mare, sensul dinspre Piața Muncii către Piața Victoriei a fost complet blocat pentru aproximativ jumătate de oră, pentru a facilita intervenția pompierilor. A fost întreruptă inclusiv circulația tramvaielor.

Incendiere intenționată a unei mașini în centrul Capitalei?

Matiz-ul la care a izbucnit incendiul a fost distrus în întregime. Și celelalte două au suferit daune majore. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Prima ipoteză a fost un scurtcircuit la sistemul electric. Dar oamenii legii nu exclud nici varianta incendierii intenționate, pentru că mașina la care a izbucnit focul era abandonată de luni de zile.

Mașini arse în parcare și la Craiova

În urmă cu jumătate de an, patru mașini au ars pe o stradă din Craiova. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, incendiul a izbucnit din cauza unei improvizații la sistemul electric al unuia dintre autoturisme. Un cablu electric izolat necorespunzător ar fi produs atunci un scurtcircuit.

Doar una dintre cele patru mașini cuprinse de flăcări a mai putut fi utilizată ulterior. Celelalte trei au ars în proporție de 90%, respectiv 80%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Info Trafic Buurești și Ilfov



Comentarii
Inchide