Mai multe mașini au rămas înțepenite sub un pod pentru că erau prea înalte. Soluția Primăriei la această problemă

Autor: ProMotor 23 feb. 2021 Știri auto
Mai multe mașini au rămas înțepenite sub un pod pentru că erau prea înalte. Soluția Primăriei la această problemă

De-a lungul timpului mai multe mașini au rămas înțepenite sub podul care traversează strada Viitorului din Sibiu.

Deși există indicatoare care avertizează că nu se poate trece dacă automobilul are mai mult de 2 metri înălțime, mulți nu țin cont de atenționare. Primăria Sibiu a găsit o soluție pentru ca aceste evenimente să nu se mai întâmple.

VIDEO

Care este soluția Primăriei din Sibiu?

Capătul străzii Viitorului, dinspre râul Cibin, este foarte strâmt. În zonă, pe lângă restricțiile de înălțime, indicatoarele rutiere avertizează și asupra tonajului permis, dar reglementează și prioritatea pe pod.

Primăria Sibiu a anunțat modernizarea străzii, iar una dintre lucrări vizează rezolvarea problemei pentru șoferii care au mașini mai înalte de 2 metri. Astfel, nivelul drumului va fi coborât, tocmai pentru a se renunța la regimul de înălțime.

“Strada Viitorului poate fi astfel o alternativă pentru traficul care aglomerează Podul Gării. Prin modernizarea acestei străzi creăm o legătură mai eficientă cu cartierele Gușterița si Reșița. Am identificat prin studiile realizate de specialiști o modalitate de a îmbunătăți fluența traficului si implicit mobilitatea sibienilor care locuiesc în aceste zone. În această lună voi supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici și economici rezultați în urma elaborării documentației de avizare a lucrărilor de investiții”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Concret, prin acest proiect se va realiza coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare de 2 metri.

Lucrarea are o complexitate crescută, iar valoarea investiției se ridică la 18,13 milioane de lei.

Sursă: oradesibiu.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ISU Sibiu



Comentarii
Inchide