Ce mașini se află în garajul lui Kim Jong-Un și ce se va întâmpla cu ele?

Autor: ProMotor 28 apr. 2020 Știri auto

Mai trăiește sau nu Kim Jong-Un? Aceasta este întrebarea momentului. Liderul nord-coreean nu a mai apărut în public de peste două săptămâni și se vehiculează ideea unui posibil înlocuitor în persoana surorii sale. Dar ce mașini se află în garajul lui Kim Jong-Un și ce se va întâmpla cu ele?

GALERIE FOTO

Stare vegetativă. Rănit în timpul unui exercițiu militar. Atac de cord. Operație efectuată de un medic fără experiență. Sunt doar câteva dintre versiunile vehiculate în privința lui Kim Jong-Un.

Puțini știu că liderul Phenian a fost (sau să zicem că încă este?) și pasionat de mașini. Astfel, în garajul său, au ajuns mai multe bijuterii.

Mașina oficială a conducătorului Coreei de Nord este un Mercedes-Benz S600 Pullman Guard. Este o limuzină blindată conform standardului european de protecție balistică B7. Compania Mercedes a anunțat că nu i-a furnizat limuzina cu motor V12 de 5,5 litri și că nu știe cum aceasta a ajuns la Phenian.

Se pare că mașina a fost achiziționată din China, livrată cu un avion militar în Rusia, la Vladivostock, apoi expediată către Coreea de Nord cu un vas de marfă care și-ar fi dezactivat sistemul de identificare a poziției timp de două săptămâni.

Kim Jong-Un a moștenit o întreagă colecție de modele Mercedes de la tatăl său. Pe listă se regăsesc un G500 și un Mercedes-AMG S65.

Dictatorul are și un Audi R8 de primă generație cu motor V10 de 5,2 litri și 525 de cai putere, cuplat la un sistem de tracțiune integrală.

În garajul dictatorului și-a găsit loc și un Range Rover cu motor V8 de 5.0 litri. Este mașina folosită în vizite oficiale în zone de pe teritoriul nord-coreean care nu sunt încă asfaltate. Și acestea nu sunt puține.

Kim Jong-Un folosea ocazional și un Rolls-Royce Phantom, și acesta blindat. Nu există indicii referitoare la modul în care mașina, prima dezvoltată de Rolls-Royce după achiziționarea brand-ului de către BMW, a ajuns în Coreea de Nord. Importul s-ar fi făcut via China. Există un zvon conform căruia aceasta ar fi fost achiziționată în cadrul unei licitații, dar nici acesta nu a fost confirmat.

Povești nemuritoare despre talentul la condus al „conducătorului suprem”

Conduce Kim Jong-Un mașini? Nimeni nu l-a văzut. Dar în statul comunist există povești despre cât de talentat este conducătorul suprem la condus. Toate sunt însă, extrem de greu de crezut.

Kim știa să conducă de la 3 ani, iar la 8 ani, ar fi coborât singur de pe munte la volanul unui Jeep, cu o viteză de 100 km/h sunt două dintre informațiile referitoare la șoferul… suprem.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide