Uimitoarea călătorie a maşinilor Maybach blindate primite de Kim Jong Un

Autor: ProMotor 26 iul. 2019 Știri auto
Uimitoarea călătorie a maşinilor Maybach blindate primite de Kim Jong Un

Misterul maşinilor de lux livrate în Coreea de Nord, în pofida sancţiunilor impuse de ONU acestei ţări, a fost parţial desluşit, informează Automotive News Europe.

Şefii Daimler au fost printre cei uimiţi să vadă cum Kim Jong Un şi suita sa au mers la întâlnirile cu preşedintele american Donald Trump şi cel rus Vladimir Putin la bordul a două Maybach şi a unui SUV Mercedes-Benz. Liderul coreean a mai fost suprins la bordul unui Rolls-Royce Phantom.

O investigaţie realizată de New York Times şi Centrul pentru Studii avansate de apărare descrie călătoria de patru luni, pe uscat, mare şi apă, pe care cele două Maybach blindate au făcut-o înainte să ajungă în posesia lui Kim Jong Un. Fiecare maşină valorează aproximativ 500.000 de dolari.

Totul a început în Rotterdam, Olanda, în iunie 2018. Nu se ştie cine a cumpărat maşinile şi de unde, însă ele au sosit în Rotterdam în containere sigilate livrate de un camion. Ulterior, au călători pe patru nave diferite, care au făcut opriri în porturi din China, Japonia şi Coreea de Sud, înainte de a fi transportate cu avionul care transportă maşinile liderului coreean în vizite în afară ţării, din Vladivostok, Rusia, în Coreea de Nord.

Autorităţile sud-coreene au reţinut ulterior vasul care a livrat maşinile în Rusia sub suspiciunea că ar încălca sacţiunile ONU.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide