Ce mașini conduc șoferii care produc cele mai multe accidente în România?

Autor: Promotor 01 apr. 2021 Știri auto

România rămâne pe primul loc la numărul de accidente dintre statele membre ale Uniunii Europene. Dar ce mașini conduc șoferii care produc cele mai multe accidente?

GALERIE FOTO

Aproape zilnic apar informații cu privire la accidente grave care au loc în România. Poliția Română dezvăluie cifre îngrijorătoare. În 2020, pe șoselele patriei, au avut loc 6.273 de accidente grave. 1.646 de persoane au murit în urma acestora. Este totuși cel mai mic număr de decese din ultimii 20 de ani. Numărul a fost mult mai mare în 2019. Au avut loc atunci 8.642 de accidente grave, soldate cu 1.864 de decese. Numărul a scăzut și datorită restricțiilor de circulație impuse în condițiile pandemiei de coronavirus.

Statisticile arată că, în ultimii 20 de ani în România, aproape 45.000 de persoane au murit în accidente rutiere. O treime au fost cauzate de șoferi care conduc autoturisme marca Dacia, Ford, Mercedes și BMW.

Anul trecut, șoferii de mașini marca Dacia au produs cele mai multe accidente

În 2020, s-au înregistrat 722 de accidente produse de șoferii care conduceau autoturisme marca Dacia. Pe locul 2 se clasează șoferii de Ford (597 acicdente). Cei de Mercedes ocupă locul 3 cu 474 de accidente. Conducătorii auto de BMW au cauzat 430 de accidente.

Numărul mare trecut în dreptul modelelor Dacia are legătură cu numărul mare de autoturisme Dacia comercializate în România.

Potrivit statisticilor poliției, 214 dintre șoferii care s-au făcut vinovați pentru accidente s-au aflat sub influența băuturilor alcoolice. Principal cauză a incidentelor grave în trafic este însă viteza. Pe lista principalelor cauze ale accidentelor rutiere se află și neacordarea priorități pietonilor și neacordarea priorității altor vehicule în intersecții.

Contrar speculațiilor referitoare la abilitățile persoanelor în vârstă la volan, peste o treime dintre accidente sunt produse de șoferi tineri, cu vârste până în 30 de ani.

 

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide