Maşinile cu radare mobile de la Control Parking, surprinse în trafic. Cum le recunoști – VIDEO

Autor: Marius Vișan 27 iun. 2023 Știri auto

Două mașini Volkswagen e-Up! de la Control Parking, pe care sunt montate camere de supraveghere pentru a verifica mașinile parcate, au fost văzute la începutul acestei în traficul din București.

Mașinile sunt dotate cu camere ce identifică plăcuțele de înmatriculare ale autoturismelor oprite pe locurile de parcare cu plată și verifică dacă șoferii au achitat taxa. În caz contrar ei vor plăti amendă. Dispozitivele ce identificare și înregistrare sunt montate pe plafonul mașinii.

Românii care nu-și plătesc locul de parcare la Parking București vor fi identificați instant, cu radare mobile ale companiei municipale. Aproximativ 3000 de autoturisme pe oră pot fi verificate.

Așadar, bucureștenii vor putea recunoaște destul de ușor mașinile care verifică plata parcării. Sunt mai multe mașini aparținând modelului Volkswagen e-Up, o mașină electrică din clasa mini. Volkswagen e-Up! are un motor electric care generează 83 CP și un cuplu de 210 Nm, iar autonomia maximă, calculată după sistemul de testare WLTP, este de aproximativ de 250 de kilometri.

Grație unei aerodinamici bune mașina are un consum mixt de doar 12,7 kWh / 100 km. Dotările standard includ: un cablu CCS pentru încărcare rapidă, sistem de avertizare pentru părăsirea benzii de rulare, aer condiționat automat, volan multifuncțional și jante din aliaj de 15 inchi. Bateria de 32,2 kWh se poate încărca atât la o stație de încărcare DC cât și la o priză AC. La o stație DC nivelul de 80% al bateriei poate fi atins în 60 de minute, în timp ce la 7,2kW, încărcarea până la 80% are loc în peste patru ore.

În România, modelul Volkswagen e-Up! are un preț de bază de aproximativ 27.600 de EURO.

Volkswagen-urile Control Parking au fost achiziționate în toamna lui 2022

În octombrie 2022, Compania Municipală Parking licitații pentru achiziția de parcometre la o valoare totală estimată de 10.928.100 lei şi de autoutilitare și autoturisme în valoare estimată de 3.065.000 lei – 18 autoturisme cu motor electric. În pachet mai erau incluse și o autoutilitară tip furgon cu rampă manuală din aluminiu, un autoturism hibrid şi un autoturism cu motor electric capacitate mare. Alte două licitații, lansate în septembrie 2022, vizau materiale de semnalizare și soluții de monitorizare şi verificare video, în valoare totală de până la 1.813.000 lei.

Tot în toamna anului trecut au început investițiile pentru modernizarea serviciului de parking, iar programul prevede ca locurile de parcare să fie monitorizate video, precum şi montarea de sisteme de monitorizare video pe mașinile Companiei Parking, care vor patrula în perimetrul parcărilor publice şi vor oferi informații în timp real asupra gradului de ocupare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, Elements.envato.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide