Maşinile diesel de generaţie veche ar putea dispărea din Europa

Autor: Marius Vișan 05 feb. 2019 Știri auto
Maşinile diesel de generaţie veche ar putea dispărea din Europa

Maşinile diesel de generaţie veche ar putea dispărea de pe drumurile din Europa. Schimbarea se observa deja şi în România. Anul trecut românii şi-au cumpărat mai multe maşini pe benzină, scrie Digi24.ro.

Pe de altă parte, şoferii români au devenit mai prietenoşi cu mediul înconjurător. Datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile arată că anul trecut s-a dublat numărul maşinilor electrice.

În total, în 2018 au ajuns în România peste 4.500 de maşini electrice şi hibride. Asta înseamnă aproape 3% din vânzările totale sunt maşini ecologice. Un procent prea mic totuşi. Aproape 40% dintre maşinile circulă pe străzile din România sunt pe motorină, multe dintre ele de generaţie veche, adică cel mult Euro 4.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide