Mașinile electrice cauzează accidente mai costisitoare

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2022 Știri auto
Mașinile electrice cauzează accidente mai costisitoare

Un studiu arată că mașinile electrice cauzează accidente mai costisitoare și mai periculoase pentru ocupanții altor mașini.

Asigurătorul francez AXA a analizat urmările accidentelor cu vehicule electrice în urma testelor de impact din 2022 din Zurich, Elveția. Compania a descoperit în testele sale că accidentele care implică noile vehicule sunt mai scumpe. De asemenea, și mai periculoase pentru ocupanții altor vehicule, dar și că vehiculele electrice au unele slăbiciuni.

„Noi, asigurătorii, și clienții noștri trebuie, de asemenea, să gestionăm noi riscuri: deși mașinile electrice nu provoacă mai multe accidente în această țară, ele pot duce adesea la daune individuale mai scumpe”, a declarat Nils Reich, director de asigurări de proprietate la AXA, în Germania.

Care este motivul pentru care mașinile electrice sunt văzute astfel?

Motivul din spatele afirmațiilor este unul simplu. Vehiculele electrice sunt pline cu tehnologie scumpă care, dacă este deteriorată, poate fi costisitor de reparat. În plus, deși vehiculele electrice, în general, dispun de cea mai recentă tehnologie de siguranță pentru cabină, există o slăbiciune inevitabil în designul lor.

În condițiile în care majoritatea producătorilor auto plasează bateriile în partea de jos a vehiculelor lor, daunele de dedesubt pot fi surprinzător de costisitoare și uneori periculoase. Asigurătorul notează, totuși, că riscul de incendii atât la vehiculele electrice, cât și la vehiculele cu ardere este supraevaluat. Statistic, a constatat că doar cinci din 10.000 de vehicule sunt victime ale incendiului.

Există o categorie în care vehiculele electrice sunt mai susceptibile de a provoca accidente: în momentul în care accelerează. Cuplul ridicat al motoarelor electrice duce la circumstanțe în care șoferii de vehicule electrice apasă brusc accelerația, apoi o ridică. Acest lucru duce uneori la pierderea controlului, implicit la un accident.

„Majoritatea mașinilor electrice, în special cele puternice, au un cuplu foarte mare, care este imediat vizibil când apăsați pedala de accelerație”, a declarat Michael Pfaffli, șeful de cercetare a accidentelor la AXA Elveția. „Acest lucru poate duce la o accelerație sacadată și nedorită, pe care șoferul nu o mai poate controla.”

De asemenea, din cauza greutății suplimentare, mașinile electrice pot genera mai multă forță într-un impact. Acest lucru poate avea consecințe mari pentru pasagerii mașinilor.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide