Mașinile folosite în ultimul film James Bond pot fi acum cumpărate

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iul. 2022 Știri auto

Cu ocazia aniversării a 60 de ani de James Bond, mașinile folosite în filmele francizei sunt scoase la vânzare. Printre ele se numără și modele folosite în No Time to Die.

Cunoscuta serie de filme James Bond împlinește 60 de ani. Cu această ocazie, o casă de licitații organizează un eveniment oficial prin care mașinile care au luat parte la aceste filme vor fi vândute. Banii strânși din vânzarea acestora vor fi folosiți în scopuri caritabile. Printre exemplarele scoase la vânzare se numără, bineînțeles, și mașini care au fost folosit în cel mai recent film James Bond.

No Time to Die, care este și ultimul film din seria Bond în care actorul Daniel Craig va putea fi văzut în rolul spionului britanic, are câteva modele demne de luat în seamă.

Jaguar XF

Prima mașină de pe listă este un Jaguar XF. Este mașina cu care răufăcătorii l-au fugărit pe Bond în scenele de dinaintea creditelor. Aceasta este una dintre cele două mașini care au apărut în film și se estimează că prețul de vânzare va fi cuprins între 60.000 și 83.500 de euro.

Range Rover Sport SVR

Următoarea mașină de pe listă este un Range Rover Sport. SUV-ul este cea mai sportivă ofertă a celor de la Land Rover, având sub capotă un V8 supraalimentat, care dezvoltă 575 de cai putere. Mașina a luat parte la una dintre urmăririle din film și se preconizează că va avea un preț mai mare decât cel al Jaguarului, cuprins între 95.000 și 143.000 de euro.

Land Rover Defender 110 V8 James Bond Edition

Nu toate mașinile care vor fi vândute au apărut pe marele ecran. Casa de licitații vinde un Land Rover Defender 110 V8 Bond Edition. Acesta a fost inspirat de exemplarele apărute în film și există doar 300 în întreaga lume. Exemplarul care se vinde este puțin mai special. Este singurul care are logo-ul „60 Years of Bond” în instrumentarul de bord. Prețul de vânzare este estimat în zona a 238.000 – 358.000 de euro.

Pe lângă acest Defender se mai vinde un altul, de data asta fiind unul care a luat parte la filmări. SUV-ul a fost prezent în scena de urmărire în teren accidentat. Acesta are, de asemenea, o serie de șasiu foarte specială: 007. Acest Defender a fost folosit atât în film, cât și în materialele promoționale de dinaintea lansării. Astfel, se preconizează că se va vinde cu sume mari, probabil cuprinse între 358.000 și 590.000 de euro.

Modele Aston Martin pentru nostalgicii James Bond

Pe lângă mașinile moderne, se vor vinde și două model clasice Aston Martin din film. Primul este un Aston Martin V8 din 1981, care a fost modificat special pentru „No Time To Die” și a fost condus de Daniel Craig. Mașina concepută pentru a evoca modelul din 1987, condus de James Bond al lui Timothy Dalton în „The Living Daylights”, este estimată la un preț cuprins 590.000 și 835.000 de euro.

Al doilea model Aston Martin este o replică a faimosului DB5 și a fost creat special pentru filmul No Time to Die. Acesta prezintă o caroserie cu daune false și a fost condusă în urmărirea care deschide filmul. Sub capotă este un motor cu șase cilindri în linie, de 3.2 litri, care este legat la o cutie manuală, pentru a o face o mașină bună pentru cascadorii. Estimările arată că va fi cea mai scumpă mașină care se va vinde la această licitație. Se estimează că se va vinde cu un preț cuprins între 1.7 milioane și 2.3 milioane de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide