Mașinile Google Street View au început actualizarea imaginilor din orașele României

Autor: George Cristea 10 mai 2021 Știri auto

Mașinile Google Street View au început actualizarea imaginilor din orașele României. Ultima actualizare a imaginilor 360° oferite de Google Street View pentru România a avut loc în 2019.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile Google au revenit în România, având misiunea ingrată de a actualiza imaginile din Street View, dar și hărțile Google Maps. Cele două mașini Google au la dispoziție 6 luni pentru parcurge zone extinse din România, inclusiv 100 de localități. Două treimi din șoferii români folosesc Google Maps pentru navigație, iar procentul este mai mare printre turiștii străini care vizitează România.

Mașinile Google dispun de câte șapte camere video care captează imagini panoramice în toate direcțiile. Imaginile 360° rezultate îi ajută pe șoferi, dar și pe pietoni, să se orienteze mai ușor. În special în orașe, imaginile Google Street View sunt de un mare ajutor celor care încearcă să se orienteze.

„Din martie până în octombrie, mașinile vor tranzita România și vor face actualizări. În planul de traseu, sunt 100 de localități și zonele din jur. Mașina traversează localitățile pe care le are în traseu și cu acel tracker pe care îl are deasupra ei, care are 7 camere, fotografiază la 360 de grade imaginile și le actualizează pe cele pe care le-a făcut ultima oară”, explică Elisabeta Moraru, reprezentant Google România, pentru Digi24.ro.

Google Street View a început actualizarea imaginilor din orașele României. Când au ajuns în România ultima dată

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe din România şi zonele adiacente acestora, precum şi şoselele care le conectează. În 2018, peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View.

Mașinile Google Street View au fost nu doar o dată în centrul criticilor pentru încălcarea vieții private, după ce imagini controversate au apărut în Google Maps. În alte ocazii, momentele surprinse au fost unele bizare, așa cum o dovedesc imaginile cu un incident produs într-o intersecție, sau cele cu un iepure, aparent spulberat de mașina Google.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide