Mașinile parcate neregulamentar în sectorul 4 vor fi blocate

Autor: Cristian Agatie 30 iul. 2021 Știri auto

Primăria Sectorului 4 a lansat o campanie pentru eliberarea domeniul public de mașinile parcate neregulamentar. Mai exact, mașinile parcate neregulamentar în sectorul 4 vor fi blocate, iar deblocarea îi va costa din ce în ce mai scump pe contravenienți.

Intră în Galeria FOTO

Începând de luni, 2 august, Primăria Sectorului 4 declară război mașinilor parcate abuziv pe domeniul public, în afara locurilor special amenajate. Sunt vizate, cu prioritate: autoutilitarele, autovehiculele pentru transport marfă, cele pentru transport persoane sau autorulotele, precum și orice alt tip de asemenea autovehicule care nu au dreptul de a staționa pe domeniul public, sancțiunea fiind aceea a blocării roților.

De asemenea, vor fi blocate și roțile autovehiculelor parcate în alte locuri decât cele special amenajate și marcate corespunzător, cele care îngreunează circulația în parcările publice, precum și cele care sunt parcate pentru o perioadă mai mare de timp decât durata maximă admisă pentru fiecare parcaj public sau nu au plătit locul de parcare în parcările publice. În plus, primăria va bloca roțile mașinilor care ocupă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, cele prevăzute cu stații de încărcare pentru maşinile electrice/hibrid/car sharing și cele din parcările de reședință.

Deblocarea roților nu este disponibilă decât pe durata zilei, în intervalul 09:00 – 01:00, iar timpul de răspuns la solicitare poate fi de până la 24 de ore. În aceste condiții, plata taxei de deblocare nu este singura neplăcere, în condițiile în care mașina poate rămâne imobilizată vreme îndelungată.

Mașinile parcate neregulamentar în sectorul 4 vor fi blocate. Cât costă deblocarea

„Avem cel mai frumos și mai bine îngrijit sector din București și nu vom permite ca spațiile verzi, trotuarele sau locurile de parcare publice și de reședință să fie ocupate zile în șir de dube mai mici sau mai mari, de autocare sau de camioane. Aceste autoutilitare trebuie parcate fie în curtea societăților care le dețin, fie în alte spații special amenajate pentru ele, pe cheltuiala proprietarilor, nu să fie lăsate la voia întâmplării pe stradă, unde produc un disconfort real oamenilor și unde de cele mai multe ori reprezintă un pericol pentru circulația publică”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Solicitarea de deblocare se poate efectua în intervalul 09:00 – 22:00, iar deblocarea se poate face de către reprezentanții Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4 numai după achitarea tarifului corespunzător situației respective, care sunt progresive. Astfel, pentru prima abatere, tariful este de 50 de lei, pentru a doua abatere tariful este de 100 de lei, iar începând cu a treia abatere tariful este de 250 de lei. În cazul ocupării locurilor destinate persoanelor cu dizabilități tariful de deblocare este de 500 de lei/24 ore, tarif nefracționat.

Blocarea roților a fost aleasă ca măsură pentru mașinile mai mari, dat fiind că ridicarea acestora nu este la fel de simplă ca în cazul autoturismelor. Sectorul 4 a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar încă din luna mai. Recent, un Audi A7 parcat neregulamentar pe trecerea de pietoni timp de mai multe zile a devenit vedetă pe internet, fiind ridicat de autoritățile din sectorul 4.

sursa: Primăria Sectorului 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide