Mașinile second-hand ce se vând rapid în România. Care sunt SUV-urile cele mai căutate

Autor: ProMotor 14 nov. 2023 Știri auto

Un nou studiu efectuat de curând ne arată ce mașini second-hand se vând cel mai repede, dar și ce mașini se vând cel mai greu în România.

Conform acestuia, mașinile care de vând cel mai repede ar fi Suzuki Grand Vitara și Honda Accord. Următoarele trei locuri sunt ocupare de Honda Civic, Suzuki Swift și SUV-ul Mitshubishi ASX.

De partea cealaltă, cele mai greu se vând la noi în țară Porsche Taycan, Jeep Renegade și Kia Niro. Top 5 mașini la mâna a doua greu de vândut este completat de Alfa Romeo Stelvio și Porsche 911.

Suzuki Grand Vitara este mașina care se vinde cel mai rapid în România

Din top 5 mașini cele mai vândute din România toate provin din Japonia, fiind produse de Honda, Suzuki și Mitsubishi. Este nevoie în medie de 25,7 zile pentru a vinde o Suzuki Grand Vitara. Această mașină oferă șoferilor capabilități de crossover / SUV și este și destul de ieftină, ceea ce o face o alegere populară pe piața mașinilor second hand.

Grand Vitara este urmată de Honda Accord (26,3 zile), Honda Civic (26,5 zile), Suzuki Swift (26,5 zile) și Mitsubishi ASX (27 de zile).

Aceste modele au o reputație bună în rândul șoferilor, ceea ce duce la o crește a cererii.

Alte modele au nevoie de mai mult de 2 luni pentru a fi vândute

Nu toate mașinile își găsesc rapid o casă nouă, sau un garaj, să zicem așa. Vehiculul care se vinde cel mai greu în România este Porsche Taycan, stând 66,9 de zile în medie pe piață.

Jeep Renegade (52,5 zile), Kia Niro (51,8 zile) și Alfa Romeo Stelvio (51,1 zile) sunt, de asemenea, mașini care necesită mai mult timp pentru a le vinde. La mică distanță în spatele lor un alt Porsche și-a asigurat locul 5 – Porshe 911, vândut în medie în 48,3 zile.

În general, mașinile de lux și de clasă premium își găsesc mai greu un nou proprietar.

Sursă: carVertical

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide