Mașinile Tesla primesc meniu în limba română cu ultimul update de software

Autor: Cristian Agatie 30 iul. 2021 Știri auto

Prezența Tesla în România este din ce în ce mai activă, de la construirea de stații de încărcare Supercharger la înființarea unei unități de service. Mai nou, mașinile Tesla primesc și meniu în limba română odată cu ultimul update de software.

Intră în Galeria FOTO

România a intrat în vizorul americanilor de la Tesla, care au făcut mai mulți pași pentru a-i atrage pe români în ecosistemul lor. După ce multă vreme site-ul Tesla nu a avut o secțiune dedicată clienților din România, din 2019 românii au putut comanda mașini Tesla. Din toamna anului trecut, Tesla a intrat în programul Rabla Plus, iar marca americană a deschis primul punct de prezență – o mașină și un desk în Mall Promenada din București. În primăvara acestui an a fost inaugurată prima stație Supercharger, la Timișoara, urmată de încă una la București.

În luna mai, site-ul Tesla a învățat limba română, odată cu deschiderea configuratorului dedicat pentru România, iar Tesla a promis că vom avea și un punct de service, din această toamnă. Pas cu pas, compania lui Elon Musk s-a apropiat de consumatorii români, care acum pot beneficia și de interfața în limba română pentru mașinile lor. Este vorba atât de mașinile noi, cât și de cele existente, care vor primi această facilitate printr-un update over-the-air.

Mașinile Tesla primesc meniu în limba română. Cum funcționează actualizarea over-the-air

Tesla a fost primul producător auto care a popularizat conceptul de actualizări software în domeniul auto. Spre deosebire de mașinile tradiționale, care rămâneau cu aceleași funcții limitate pe toată durata de exploatare, mașinile Tesla au primit sistematic actualizări care au introdus funcționalități noi sau îmbunătățiri ale celor existente. De la lansarea pe piață a lui Model S, în 2012, clienții Tesla au primit sute de actualizări care au îmbunătățit funcționalitatea, autonomia, performanțele și siguranța mașinilor lor.

În ceea ce privește Tesla Model 3, acesta a primit, de la lansare europeană din 2019, mai multe actualizări pentru creșterea vitezei maxime, a vitezei de încărcare și adăugarea de funcții noi. Printre cele mai spectaculoase îmbunătățiri se numără On-Route Battery Warm-up, care permite încălzirea bateriei mașinii pe drumul spre Supercharger pentru a maximiza viteza de încărcare în momentul în care mașina este conectată la charger. De asemenea, popularele funcții Sentry Mode (supravegherea video a împrejurimilor mașinii) și Dog Mode (menținerea în interior a unui climat sigur pentru animale cât timp mașina este parcată).

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide