Măsură radicală în Iași. Limitator de viteză cu țepi pentru șoferii care nu respectă semnele de circulație

Autor: Adrian Somai 08 sept. 2022 Știri auto

Sătui de faptul că mulți șoferi ieșeni ignorau semnele de circulație care indicau că accesul în complex este interzis, administratorii unui centru comercial au decis să ia o măsură radicală pentru a remedia situația. Mai exact, au amplasat un limitator de viteză cu țepi pe sensul interzis circulației. Astfel, cei care care nu vor respecta regulile începând de acum încolo vor rămâne fără cauciucuri!

Administratorii complexului Egros se confruntă cu această problemă de multă vreme, de-a lungul timpului fiind puse în practică tot felul de încercări care să îi facă pe șoferi să înțeleagă că nu trebuie să mai încalce semnele de circulație. Potrivit mărturiilor celor din zonă, mulți șoferi aleg să taie intersecția și să intre pe “interzis” în incinta parcării complexului comercial.

La început, administratorii complexului s-au gândit că este de ajuns să monteze patru semne de circulație cu “Accesul Interzis” pentru a îi face pe șoferi să înțeleagă că nu este normal ceea ce fac. Semnele de circulație au fost însă ignorate cu brio de marea majoritate a șoferilor timp de ani de zile, așa că în cele din urmă s-a luat o decizie mult mai drastică, și anume amplasarea unui limitator de viteză cu țepi.

Majoritatea ieșenilor susțin această soluție

De când a fost instalat, limitatorul de viteză a făcut deja mai multe victime, câțiva șoferi trezindu-se cu cauciucurile distruse. Majoritatea ieșenilor îi susțin însă pe administratorii complexului comercial, fiind de părere că aceasta este soluția ideală pentru a îi face pe șoferi să înțeleagă că nu mai trebuie să ignore semnele de circulație.

Mai mult decât atât, unii au propus chiar ca astfel de limitatoare să fie montate și de administrația locală pe alte străzi în care nu se respectă sensul de mers. Din păcate pentru șoferii care nu respectă semnele de circulație de la intrarea în acest compex comercial, roțile găurite de țepii unui astfel de limitator de viteză nu mai pot fi reparate.

Sursa: BZI 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stirile ProTV


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide