Max Verstappen nu a putut închiria un Mercedes-AMG. De ce a fost refuzat campionul din Formula 1?

Autor: Ionuț Vîlciu 29 dec. 2023 Știri auto

Max Verstappen nu a putut închiria un Mercedes-AMG GT 4 Door. Care a fost motivul pentru care campionul mondial a fost refuzat?

Max Verstappen a devenit de 3 ori campion mondial în Formula 1 în 2023, după un sezon dominant, în care a doborât recorduri pentru victorii, puncte, dar și tururi conduse.

Verstappen și-a început cariera de pilot în Formula 1 la doar 17 ani, iar criticii nu au întârziat să ridice problema vârstei sale foarte fragede. Așa că poate că nu ar trebui să fie o surpriză că, chiar și după ce a câștigat trei titluri în Formula 1, el se confruntă în continuare cu întrebări despre dacă este sau nu suficient de mare pentru a conduce.

În cel mai recent astfel de eveniment este implicată compania de închiriere de mașini Sixt, care i-a refuzat lui Verstappen cererea de a închiria o mașină foarte puternică din cauza faptului că are 26 de ani. Din cauza poliței de asigurare, compania închiriază anumite vehicule doar șoferilor care au peste 30 de ani.

Max Verstappen, încă prea tânăr pentru a închiria unele mașini

În mod ironic, dată fiind rivalitatea cu echipa Mercedes-AMG Petronas F1, mașina care nu i-a fost acordată a fost chiar un Mercedes-AMG GT 4 Door, potrivit publicației The Sun. Verstappen a trebuit să se mulțumească cu o mașină mai puțin puternică, un BMW Seria 5.

Max și grupul de prieteni cu care se afla au închiriat aproximativ 20 de mașini de la Sixt pe Aeroportul Faro, dar și circuitul de curse Autodromo Internacional do Algarve pentru două zile, înainte ca Verstappen să zboare în Brazilia.

„Pot exista circumstanțe speciale care să justifice o abatere de la reguli. Acesta este un astfel de caz”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Sixt. „Ne cerem scuze domnului Verstappen. El poate închiria oricând mașina pe care o dorește de la noi. Desigur, nu există nicio îndoială cu privire la abilitățile sale de conducere și experiența lui cu mașini puternice.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide