Cât de tare merg, de fapt, românii când închiriază un Logan? Top speed Dacia pe drumurile din România – VIDEO

Autor: Marius Vișan 09 aug. 2023 Știri auto

Chiar dacă nu avem prea mulți kilometri de autostradă, românii conduc cu viteză. Calcă tare pedala de accelerație și atunci când sunt la volanul mașinii personale, dar și pe o mașină închiriată.

De asemenea, românii nu „discriminează” nici când vine vorba de brand. Conduc cu viteză un Lamborghini, un BMW sau chiar o Dacia. Asta rezultă din discuția cu Emil Voica, broker auto cu peste 17 de experiență în nișa auto.

„Primesc niște date de la furnizori și facem tot felul de studii împreună ca să înțelegem tipologia clientului. Când mă uit pe datele de viteză rămân înmărmurit. Deci, nu credeam că poți merge cu un Logan cu 186 de km/h”, spune Emil Voica. Concluzia aceasta are în spate analiza unor rapoarte cu vitezele înregistrate de GPS-urile montate pe mașinile furnizorilor.

„Îți listează 100 de Loganuri și ai top speed în ultimele 30 de zile, și te uiți că din 100 de Loganuri nu ai nici una cu 170 de km la oră” completează Emil.

Trei pătrimi din șoferii care mor în accidente rutiere sunt bărbați

„După aia te uiți pe statisticile cu privire la morți și tragi concluzia că avem 86 de morți la milionul de locuitori. E tragic! Adică avem 1800 de oameni care încetează să mai fie pe an” este concluzia pe care o trage Emil.

Totodată, Emil mai trage un semnal de alarmă: „Dacă vrem să fim sinceri cu noi înșine, să ne uităm puțin în oglindă, nu îi pierdem pentru că nu avem autostrăzi, pentru că marea majoritate a accidentelor sunt în urban. Trei pătrimi din șoferii care mor în accidente rutiere sunt bărbați. Dacă te uiți la vârstă devine și mai rău, pentru că nu sunt bărbați trecuți de 60 de ani, de 70 de ani, sunt tineri în floarea vârstei.”

VIDEO

România este campioană la accidente rutiere

În perioada 1 ianuarie – 9 aprilie 2023, în România, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum, au avut loc 183 de accidente rutiere grave, în urma cărora 81 de persoane au decedat și 145 au fost rănite grav. Astfel, 19,2% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare.

În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres şi 130 km/h pe autostrăzi.

Viteza excesivă reduce timpul de reacție al șoferului, crește distanța de frânare și face ca manevrele să fie mai dificil de controlat. Acești factori pot duce la producerea accidentelor grave, punând în pericol viața conducătorului auto, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide