Mazda CX-60 a ajuns în România. Cât costă noul SUV japonez

Autor: ProMotor 09 sept. 2022 Știri auto

Noul SUV Mazda CX-60 a ajuns în România. Acesta este totodată și primul model plug-in hybrid al companiei. Primele autovehicule au fost deja livrate în showroomurile partenere Mazda.

CX-60 este primul dintre cele două modele din gama de SUV-uri mari ale companiei care vor fi lansate în Europa în următorii doi ani.

Premiera mondială din martie 2022, urmată de posibilitatea de a precomanda mașina au creat un interes masiv în rândul publicului. Mai mult de 12.000 de autovehicule Mazda CX-60 au fost deja comandate. În România, 149 de clienți și-au exprimat interesul pentru noul SUV Mazda.

Mazda CX-60 răspunde nevoilor unui segment din ce în ce mai mare de SUV-uri, combinând grija față de mediu cu plăcerea de a conduce. Primul model plug-in hibrid al companiei, Mazda CX-60 PHEV, reprezintă tot ceea ce Mazda a construit în ADN-ul său în ultimii 100 de ani.

Intră în GALERIE FOTO

Cât costă noul SUV japonez Mazda CX-60 în România

Mazda CX-60 este echipată cu mai multe sisteme noi de siguranță: See-Through View – un sistem de monitorizare de 360 de grade care îmbunătățește vizibilitatea la viteze reduse; Hill Descent Control (HDC), care ajută la coborârea în siguranță a pantelor abrupte pe suprafețe de drum alunecoase sau accidentate; Cruise Control (i-ACC), care poate limita viteza prin sistemul Traffic Sign Recognition și Vehicle Exit Warning (BSM) cu funcție de avertizare asupra vehiculelor care se apropie din spate.

Listă prețuri începe cu nivelul de echipare Prime-line care are un preț de 52.390 de euro (cu TVA inclus). Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV Exclusive-line costă 53.890 de euro (cu TVA inclus), iar Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV în echiparea Homura costă 56.190 de euro (cu TVA inclus). Cea mai scumpă Mazda CX-60 este cea în nivelul de echipare Takumi. Prețul ei este 57.690 (cu TVA inclus).

Noul Mazda CX-60 PHEV introduce prima tehnologie full hybrid plug-in a companiei pe piața europeană a SUV-urilor. Grupul propulsor combină un motor de 2.5 litri, cu patru cilindri, pe benzină cu injecție directă, cu un motor electric de 129 kW, o transmisie automată complet nouă cu opt trepte și o baterie de mare capacitate de 355 V și 17,8 kWh. Acest sistem de propulsie oferă o putere totală de 327 CP/241 kW și un cuplu de 500 Nm, ceea ce o face cea mai puternică mașină de serie produsă vreodată de Mazda. Consumul mediu de combustibil în regim WLTP este de doar 1,5 l/100 km, iar emisiile medii de CO2 sunt de numai 33 g/km (WLTP).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda



Comentarii
Inchide