Mazda CX-60 a intrat în producţie la uzina Hofu din Japonia. Primul lot pleacă spre Europa în câteva zile

Autor: Cristian Gubandru acum 10 luni Știri auto

Mazda Motor Corporation a organizat o ceremonie care marchează începutul producției în masă a noului SUV crossover Mazda CX-60 la Uzina Hofu nr. 2 din Prefectura Yamaguchi.

Noul Mazda CX-60 PHEV introduce prima tehnologie full hybrid plug-in a companiei pe piața europeană a SUV-urilor. Grupul propulsor combină un motor Skyactiv-G 2.5, cu patru cilindri, pe benzină cu injecție directă, cu un motor electric de 129 kW, o transmisie automată complet nouă cu opt trepte și o baterie de mare capacitate de 355 V și 17,8 kWh.

Mazda CX-60, cea mai puternică mașină de serie Mazda

Acest sistem de propulsie oferă o putere totală de 327 CP/241 kW și un cuplu de 500 Nm, ceea ce o face cea mai puternică mașină de serie produsă vreodată de Mazda.

Consumul mediu de combustibil în regim WLTP este de doar 1,5 l/100 km, iar emisiile medii de CO2 sunt de numai 33 g/km (WLTP).

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pentru primul sistem de propulsie PHEV, Mazda va oferi o accelerare lină și puternică, asigurându-i șoferului mai multă încredere și plăcerea de a conduce în cea mai largă gamă posibilă de scenarii de condus. SUV-ul niponilor este vizibil mai mare decât modelul CX-5, însă nu afișează un limbaj de design foarte diferit de modelul de dimensiuni mai mici.

Producția în masă a CX-60 pentru Europa a demarat pe 15 martie, iar nava care transportă primul lot de CX-60 urmează să plece spre Europa din portul Nakanoseki pe 26 aprilie.

Noua Mazda CX-60 PHEV este primul dintre cele două modele noi din gama de SUV-uri mari ale companiei, care vor fi lansate în Europa în următorii doi ani.

„CX-60 PHEV demonstrează angajamentul Mazda față de o abordare cu soluții multiple, a mobilității sustenabile și principiul soluției potrivite la momentul potrivit. Lui CX-60 i se va alătura în viitor modelul CX-80, care va avea trei rânduri de locuri”, spun oficialii Mazda.

Sursa: Mazda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide