Mazda MX-5 a primit o nouă suspensie și o ediție specială

Autor: Mihai Morcovescu 23 dec. 2021 Știri auto

Constructorul japonez Mazda anunță o serie de îmbunătățiri pentru modelul MX-5, una dintre cele mai cunoscute mașini sport din lume. Noutățile sunt dedicate exclusiv pieței locale.

Niponii au pregătit modificări atât de ordin estetic, cât și din punct de vedere al comportamentului dinamic.

Motor aspirat de 2.0 litri și interior Nappa

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea mai importantă dintre aceste îmbunătățiri o reprezintă noua suspensie, care beneficiază de tehnologia Kinematic Posture Control (KPC). Rolul său este acela de a oferi un plus de manevrabilitate în viraje. De asemenea, suspensia revizuită oferă emblematicului roadster și o stabilitate mai bună peviraje la viteze mari.

Versiunea 2022 a lui MX-5 a primit pe piața niponă o ediție specială denumită 990S. Pachetul include jante RAYS forjate de 16 inch, discuri de frână ventilate marca Brembo. De asemenea, masa proprie a acestui model este mai mică decât a variantei standard cu 3,2 kilograme. Ediția specială 990S cântărește 990 de kilograme.

Cei de la Mazda au introdus în paleta de culori o nuanță nouă denumită Platinum Quartz Metallic. De asemenea, modelul poate fi comandat cu un interior Nappa Terracotta. Oferta include o serie de detalii și accesorii îmbrăcate în piele Nappa.

Noua Mazda MX-5 va fi disponibilă într-o singură versiune de motorizare. Este vorba despre un propulsor aspirat cu 4 cilindri de 2,0 litri, care ia locul celui de 1,5 litri.

Conform informațiilor publicate de oficialii Mazda, versiunea 2022 a sportivei MX-5 va fi disponibilă pe piața din Europa începând cu luna ianuarie.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide