Noua Mazda2 pentru Europa, o Toyota Yaris rebranduită

Autor: Mihai Morcovescu 06 dec. 2021 Știri auto

Japonezii de la Mazda au dezvăluit cea de-a patra generație a modelului de clasă mică Mazda2 destinată piețelor din Europa. Clienții europeni vor putea comanda noul model începând cu primăvara lui 2022 și într-o versiune hibridă.

Știam deja de anul trecut că Mazda pregătește propria versiune a lui Yaris Hybrid, mai ales că în ultimele luni a testat mai multe prototipuri. După cu se poate observa din imaginile de față, din punct de vedere estetic, noua Mazda2 nu diferă cu nimic de Toyota Yaris, diferența făcând-o logo-ul.

Deși siglele celor două mărci au forme diferite, designerii de la Mazda au făcut o treabă grozavă integrând emblema fără a modifica nici unul dintre panourile caroseriei noii generații Mazda2.

Sistem hibrid de 116 CP și 169 Nm

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Același lucru este valabil și pentru habitaclu, acolo unde singura diferență față de Yaris este logo-ul Mazda de pe volan și inscripția Mazda2 de pe covorașe.

Asemenea lui Yaris, noua Mazda2 are o lungime de 3.940 mm și un ampatament de 2.550 mm, în timp ce volumul portbagajului este de 286 de litri.

Cel mai recent sistem de propulsie hibrid de la Toyota produce o putere combinată de 116 CP și un cuplu de 169 Nm. Ansamblul este alcătuit dintr-un motor în trei cilindri de 1,5 litri care dezvoltă 92 CP și un motor electric de 80 CP. Este pentru prima dată când Mazda oferă un model complet hibrid în gama sa europeană.

Noua Mazda2 este capabilă să demareze de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde, iar viteza de vârf este 175 km/h. Ceea ce este cu adevărat impresionant este consumul de combustibil în ciclu combinat WLTP, care este cuprins între 3,8 și 4,0 litri /100 km. Emisiile de CO2 sunt de 87-93 g/km.

Clienții vor putea alege dintre trei niveluri de echipare (Pure, Agile și Select) și jante de 15 sau de 16 inch. Livrările vor debuta în martie 2022.

Sursa: Mazda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide